ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 27 Oktober 2011

Pendapatan tertinggi artis selepas meninggal dunia

Selama dua tahun berturut-turut, Michael Jackson kekal sebagai artis yang telah meninggal dunia tetapi memperoleh pendapatan tertinggi di dunia, menurut senarai majalah Forbes melibatkan barisan selebriti yang terus popular walaupun selepas mereka meninggal dunia.
Michael Jackson
Menghembuskan nafas terakhir dua tahun lepas ketika berusia 50 tahun, Raja Pop memperoleh pendapatan AS$170 juta (RM531.4 juta) sepanjang 12 bulan lalu sekali gus mengatasi bintang-bintang pop lain sama ada yang masih hidup atau telah mati kecuali kumpulan rock dari Ireland, U2.

Elvis Presley
Tempat kedua pula menjadi milik penyanyi legenda, Elvis Presley dengan pendapatan AS$55 juta (RM171.9 juta) melalui hasil jualan buku lagunya selain pengunaan lagu-lagunya oleh Cirque de Soleil dalam pementasan di Las Vegas.

Marilyn Monroe
Aktres simbol seks Marilyn Monroe meraih pendapatan AS$27 juta (RM84.4 juta) sejak setahun lalu untuk menduduki tempat ketiga senarai berkenaan.

Pencipta kartun Peanuts, Charles Schulz pula berada di tangga keempat manakala legenda kumpulan Beatles, John Lennon terikat dengan aktres Elizabeth Taylor di tempat kelima. Lennon dan Taylor masing-masing memperoleh pendapatan AS$12 juta (RM37.5 juta) sepanjang tahun lalu.[sumber

*Cuak aku..Dah meningal pun pendaptan jalan jugak.. kih kih kih..

18 Pengkritik Yang Cuak:

  1. tapi sayangnyaa duit tak bole bawa masuk kubur sekali.

    BalasPadam
  2. yup . betul tue . duit byk pun xgune . sedekah aje lah . heheh

    BalasPadam
  3. kalau bgi duit tu kat org2 miskin kan bgus

    BalasPadam
  4. Salam;
    Rezeki org mati...waris yg untung.

    BalasPadam
  5. manusia ganti dari black to white kulit..hhmm

    BalasPadam
  6. berbeza betul dengan artis malaysia kan!

    BalasPadam
  7. wow!! kaya tuh. berjuta juta!!!

    BalasPadam
  8. sori br sempat menjengah utk BW

    agak2 kalu sy meninggal kelak...amalan sy tggi ke x? ;-)

    BalasPadam
  9. juta-juta duitnya....tapi tak merasa..

    BalasPadam
  10. harimau mati meninggalkan belang

    manusia mati meninggalkan nama

    :)

    BalasPadam
  11. hahakk kayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  12. untung la ha..huhuhu..
    mati pon dpt duit lg..hohoho

    BalasPadam
  13. fuyoohhh, gila lah . dah mati pun dpt byk duit . tapenah tahu pulak psl ni. thx for the info ^^

    BalasPadam
  14. banyak nyaaa. hmm nak buat apa la bagi diorang duet tuh lagi. hehe

    BalasPadam
  15. family diorang la untung..huhu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...