ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 1 Oktober 2011

Negara paling banyak melancong didunia

Sama ada korang tersesat di Manchester(britain),Kuala pilah(n9) atau sedang mendaki gunung di North Dakota, Amerika Syarikat, Korang pasti akan terserempak dengan pelancong dari Australia kerana penduduk negara itu paling banyak melancong di dunia.


Keputusan tinjauan Global Travel Visa tahun ini menunjukkan, rakyat Australia membelanjakan paling banyak wang untuk melancong, dengan purata AS$3,600 (RM11,500) untuk satu lawatan berbanding purata antarabangsa sebanyak AS$1,900 (RM6,060).

Tinjauan itu juga menunjukkan tiga negara iaitu AS, Britain dan Jepun menjadi destinasi utama pelancong seluruh dunia di sebalik bencana alam dan kelembapan ekonomi.

Penduduk Arab Saudi juga berada pada kedudukan kedua bagi pelancong paling banyak berbelanja, dengan purata perbelanjaan AS$3,130 (RM9,980) untuk setiap percutian dan Malaysia, Mesir serta Emiriyah Arab Bersatu menjadi destinasi pilihan mereka[sumber]

*Cuak aku..Pelancong paling banyak kat malaysia jatuh kepada............

saya bangla mariiii...peace..

26 Pengkritik Yang Cuak:

  1. nak melancong ke sabah je la leh.. :P

    BalasPadam
  2. hahahaha.aduh psiko!

    diorg 2 pelancong,da bleh apply penduduk tetap kot.hahaha

    BalasPadam
  3. ayat last skali tu mmg cuak !! hahaha

    mmg tringin sgt nk g melancong australia.. mcm cantik je tgk member2 dok posing kt sna.. jeles2~

    BalasPadam
  4. amboi.. bangla mari... HAHAHA..

    BalasPadam
  5. haha...bangla mari..pelancong tetap kat Malaysia ni..tiap2 tahun bertambah...hee~

    BalasPadam
  6. kita nak g belanda. nak join sape paling lama tengok tb. ngeh ngeh

    BalasPadam
  7. wahhhhaa.. kuala pilah.. pelancong yg bajet ausie pun ramai..heh ;)

    BalasPadam
  8. cuak bebenor teman dgn pelancong kat bawah tu..agaga

    BalasPadam
  9. banggla kt msia ni melancong rupanye haha

    BalasPadam
  10. negara apa yang paling ramai rakyat melencong ke siam?...

    BalasPadam
  11. bile nak dapat g erk..weeee..jom bawak anis pg..

    BalasPadam
  12. Cikkiwi:ingt tu je la ye..kih kih.

    anis:jom je..

    BalasPadam
  13. lau cam tu bnyk duit la ek bngla ni..

    BalasPadam
  14. byk betul duit dia org kan..*_*

    bui teringin nak melancong ke pulau redang..

    BalasPadam
  15. tapi tempat aku ni ramai bangla je..australia tak der..kah kah.

    BalasPadam
  16. diana:indon pun ada jugak.. kih kih kih..

    BalasPadam
  17. xpayah pnt2 gi bangladesh...kat mlaysia pon dah mcm bangla. sampai kdg2 confuse kita dkt mne sbnrnbye..

    BalasPadam
  18. tu bukan melancong..tu menetap terus kot..huhu..

    indon jugak :D

    BalasPadam
  19. xkuasa nak p bangladesh...dorg lagi ramai kat malaysia tu..tah ape2 je..

    BalasPadam
  20. haa betol . bangla ramai .. huhu

    BalasPadam
  21. yg last tu bkn sekadar melancong..siap berkampung skali

    BalasPadam
  22. nad nak melancong tempat ikan paus..:)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...