ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, 24 Ogos 2011

Best dan tak bestnya raya

Mungkin ada di kalangan kita raya ni cukup best,gembira dan meriah....tapi jangan tak tau..hari raya pun ada jugak  yang rasa tak bestnya..jom layan.. kih kih kih..

Yang bestnya raya..dapat balik kampung halaman...


Yang tak bestnya..banyak berlaku kemalangan ..

Yang bestnya raya..dapat main bunga api...

Yang tak bestnya..banyak jugak yang putus jari...


Yang bestnya raya..dapat cuti semingu dihari raya..



Yang tak bestnya..kena kerja di pagi raya...


Yang bestnya raya..mak dan anak2 shoping sakan

Yang tak bestnya..bapak rasa nak pengsan..

*Cuak aku..banyak lagi yang best dan tak bestnya raya ni..tapi cukup lah setakat ni..kalau korang ada lagi..sila la tambah..bagi aku bestnye raya bleh la kenen2 nak duit raya dari abg dan kakak aku..tapi yang tak bestnya anak buah aku 12 orang ooo... boleh demam beb..Pada yang masih bertekak nak balik mana tahun ni..bawak2 la berbincang..gilir2 ok..aku tahun ni blik terengganu..thn depan balik negeri 9 pulak.. kih kih kih

38 Pengkritik Yang Cuak:

  1. wlpun sedih xde kg.. tapi hpy..sbb xperlu tempuh traffic jam..haha..

    selamat hari raya :)

    BalasPadam
  2. mase raye best lah..abis raye..melangut lah masing masing..

    BalasPadam
  3. cis..yg xbestnya cik misi ni kena keje pagi raya! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

    BalasPadam
  4. Salam;
    Yang tak bestnya habis raya kerja bertimbun menanti hutang keliling pinggang...adoiii!!!.

    BalasPadam
  5. besh kuih tunjuk2..

    xbesh kuih hangus..

    hahahha!!

    BalasPadam
  6. huhuuuu ... yg last tu plg cuak tpi tuk glgn bapak2 je lah mau gugur abes rambot tuh karang . kikiki :P

    BalasPadam
  7. cikmimiey:tu la pasal..kesian kt para2 bapak ni..

    nusha:klau pakar mana de hangus..

    yusuf:memang btul tu..keja menimbun..kih kih

    azizah:kena keja ke..kesiannyeee...

    anismelon:melangut je la..kih kih

    CMA:tk de kg ek.. ermm tp jln tk jem la kan..kih kih

    BalasPadam
  8. yang bestnya raya boleh dapat duit raya..yang tak bestnya orang dah tak nagi duit raya..haha..:P

    BalasPadam
  9. Raya thn ni tak best sbb ramai org tak balik.... hmm...

    BalasPadam
  10. bestnye...sebab raye...
    xbestnye...sbb cuti ciput je raye..hihi

    BalasPadam
  11. oh for me yang tak best raya kali ni xdapat duit raya dah! sebab dah bersuami...!! lol =P

    BalasPadam
  12. harap semua dalam keadaan best2 saja tahun ni...

    BalasPadam
  13. apa2 pun pada kakak, raya tetap best hahaha...tapi suami kakak kata memang tak best hehehe

    balik tengganu, aaa..bolehlah raya kat rumah kakak, di kemaman..

    BalasPadam
  14. yg best dapat blk kg,yg xbest nnt jalan jem dah tu muntah2 haha

    BalasPadam
  15. yatie:kemaman ek..insyAllah.. sy k.trngganu..

    khairil:hrp2 mcm tu lah..

    intan:dah kwen kena bg duit raya la..

    iyla:nak cuti lama2 mana bleh..kih kih

    BalasPadam
  16. best nye raye makanan bnyak :D

    BalasPadam
  17. berhati2 di jalan raya..hehe

    BalasPadam
  18. paling best..KL lengang la..boleh baring tengah jalan bila malam2..hee~

    BalasPadam
  19. begitulah serba ringkas kisah raya dari arulchelsea..huh

    BalasPadam
  20. hahaha..paling last tu yg memang buat aku cuak..haha

    BalasPadam
  21. memang.. yg best nya bnyk citer best kat tv.. huhu.. tk best nya, duit raye dh tk dpt

    BalasPadam
  22. best bila beraya di kg bersama keluarga.. yang tak bestnya bila kena raya sorang2 nun jauh di perantauan.. org sibuk siap2 nak beraya kite kt sni sibuk siap kena pergi class.. huhu

    BalasPadam
  23. hahaha..setiap benda ada pro n kontra nya bro..hehe..memang musibahla kena kerja time raya..maybe ada yang drift malam2 buta kat bandar KL untuk lepas stress x dapat balik beraya hehe..

    BalasPadam
  24. best dpt melaram pagi2 raye.. kekeke..

    BalasPadam
  25. bestnya balik kg.dan harap semuanya best2 je...

    BalasPadam
  26. nasib baik asal kampung yg sama... aku balik johor bahru jek... dua2 pun kat sana... takde gilir2...

    BalasPadam
  27. terjah sini dari blog kizmyselp...wow..bukan main cuak lagi bnyak bestnya n x bestnya.huhuh..

    BalasPadam
  28. yang x bestnye tu harap2 x jadi kat kita

    BalasPadam
  29. kahkah lawak la yang bab tangan berbalut tu. nasib baik kampung 2 jam dah sampai,,so x jammed. hehe

    BalasPadam
  30. hehe..btul2..tp tu la raya..byk yg best byk gak yg tak best. best lg berpuasa. hehe

    BalasPadam
  31. yup.yang best bila ct.tak best bila kali ni kena blk jhr ikut hubby..huhu

    BalasPadam
  32. tu lah. kalo nak elak jem kena pandai pilih waktu

    BalasPadam
  33. haha...best3..raya ta0n neh fully gune duit sendri~ xbeznyer! huhu

    BalasPadam
  34. hahaa , best2 ... baik punya . semua pun betul :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...