ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, 14 Ogos 2011

Gambar mencuakkan jadi trend internet

Selepas seni meniarap seperti papan, planking, popular di internet, alam siber itu kini hangat dengan trend fotografi terbaharu dinamakan horsemaning, lapor sebuah akhbar semalam.Konsep fotografi itu menyerupai gambar bersejarah pada tahun 1920-an apabila beberapa individu menyamar seperti kepala mereka telah dipenggal.


Kini, orang ramai berlumba-lumba menyiarkan gambar mereka melakukan aksi serupa di Internet dengan menggunakan pelbagai latar.Antara aksi yang cukup popular ialah seorang lelaki sedang bersandar di sofa sambil tangannya diletakkan di atas kepala yang berada di sebelahnya.Ilusi itu dihasilkan dengan individu tersebut menyembunyikan seluruh badan daripada kamera kecuali mukanya.[sumber]


Ni antara gambar2 planking yang mencuakkan..





Baby pun nak buat jugak...



*Cuak aku..Mungkin sebab aku ni bukan orang seni kot..kurang nak memahami seni2 macam ni..lepas ni buat la betul2 punya kena pengal baru popular.Korang nak buat trend macam mana pulak?? .kih kih kih..

26 Pengkritik Yang Cuak:

  1. ni terlebih seni sangat dorang ni bro..hee~

    BalasPadam
  2. macam seram pulak gambar atas sekali tu.. >.<"

    BalasPadam
  3. menarik..aku nak trend gambar belah belah..baru ngeri..belah lemang.

    BalasPadam
  4. haha.. bile otak trlampau kreatif mcm ni la jdi nye..

    BalasPadam
  5. hoho..aku tak minat lagi la nak buat seni macam ni..trend skang doodle je..hehe

    BalasPadam
  6. takut aku tengok gambar ni :D

    BalasPadam
  7. cuak sungguh!! tak sanggupppp nak tengok lelama =D

    BalasPadam
  8. kakak pun macam Arul jugak, kurang memahami seni2 pelik macam ni

    BalasPadam
  9. kreatifnya..ada saja idea diorang ni...

    BalasPadam
  10. tu bila dorang tengah boring la tu..hehehe

    BalasPadam
  11. owh..horsemaning..haha..
    lps ni apa plak ea.. ?

    BalasPadam
  12. mak aii. hebatnya buat cmbr cm tu.

    BalasPadam
  13. kalau tak silap aku tarian salah satu kaum di sarawak ada yang main tahan perut ngan buluh cam gambar no 3 tu////

    BalasPadam
  14. ya ampun ape kena jang oi...hahaha xde keje org putih ni..kahkahkah

    BalasPadam
  15. ni mesti dah takde kje sgtkn. ;p

    BalasPadam
  16. seni owling takde.. kena taruk gambar teknik owling pulak..waahahha

    BalasPadam
  17. haha..teringin nak kena penggal ni..

    aku sebenarnya tak faham apa motif planking tu.cam senang je,,baring je..haha

    BalasPadam
  18. planking ni macam dari says.com lah . contest ke tak silap . cuak gile yang kepala boleh alih2 tu . cemana agaknya depa buat tu ek ..

    BalasPadam
  19. alahaiii. seriau pulak rasa. -_-!

    BalasPadam
  20. depa ni suka buat yang pelik-pelik...haha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...