ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 25 Ogos 2011

Kereta macam F1

Seorang peminat kereta lumba, Russ Bost yang berusia 54 tahun membelanjakan hanya £10,000(RM49,146) untuk mencipta sebuah kereta seperti Formula Satu.Pada kebiasaannya, kos untuk membina sebuah kereta F1 melibatkan berjuta-juta pound.


Kereta itu juga sah di sisi undang-undang Britain  untuk dipandu di atas jalan raya.Kereta itu yang mampu bergerak selaju 273.59 kilometer sejam.Dan menggunakan enjin motosikal Kawasaki manakala peralatan lain termasuk gear dan brek diambil daripada kereta Toyota MR2, yang dibelinya pada harga cuma £300 (RM1,474).

Kereta itu diberi nama Furore F1 dan ia mampu memecut dari 0 hingga 96.56 kilometer sejam dalam tempoh tiga saat.Kereta lumba F1 yang sebenar memerlukan penggunaan minyak 3.78 liter untuk setiap 6.43 kilometer. Namun, kereta ini menggunakan minyak 3.78 liter untuk setiap perjalanan sejauh 48.28 kilometer.

*Cuak aku..Kat malaysia kena saman kereta ni..sebab tak buat pemeriksaan puspakom..kalau pegi puspakom pun lepas ke ni..kih kih kih..

23 Pengkritik Yang Cuak:

  1. pergh!! laju giler XD

    kalau kat malaysia ada ni, tak lepas kot. HAHA

    BalasPadam
  2. tapi kalau kita diberi pilihan, nak guna ke kereta macam ni di jalan raya
    kakak tak nak

    BalasPadam
  3. kalau kat malaysia buat pusing taman ke, kampung ke, boleh la... ^_^"

    BalasPadam
  4. wow! blh lps kt jln raya..cayala..hahaha..
    laju giler wey..wakaka

    BalasPadam
  5. pelik kot kalo ade kat msia kete cm nie atas jalan..

    BalasPadam
  6. wahh bestnya..tapi rekabentuk kurang aerodenamik..diffuser tinggi sangat..spoiler belakang kurang down boleh lagi nak mantap

    BalasPadam
  7. kalau kat malaysia kete nila eksiden dulu..dah la rendah..langgar bumper.. orang nganjing.. hujan dan panas tak menentu..hehe

    BalasPadam
  8. ehh dia jadi kete biasa ke? perghh

    BalasPadam
  9. sah di sisi undang2 utk dipandu atas jalan raya? perghhhh,mencuakkan :P

    BalasPadam
  10. wah terornya dia dpt cipta yg laju dgn kos yg murah

    BalasPadam
  11. fuyooooooooooooo... nak 1. belikan boleh??

    BalasPadam
  12. haha..style..mesti dy mcm riak riak sikit dekat jalan raye bile gune :D

    BalasPadam
  13. kalo puspakom? kompom kene halau balik haha

    BalasPadam
  14. kreatif...hoho
    laju lagi tu, walaupun buatan sendiri..

    BalasPadam
  15. hahaha.. best woo kalau blh guna F1 mcm nih d jalan raya.. tp skali kena sapu trailer nih.. kompem tiada saki baki..haha

    BalasPadam
  16. alaa dah tua plak org tu, kalau x boleh ngorat minx tulung buatkan keta ni sbijik haha

    BalasPadam
  17. kalo lps kat mlysia...ramai nak ni...huhu

    BalasPadam
  18. boleh bawa jalan pergi batu 8 tak ? heheee

    BalasPadam
  19. jimat gile kalau pakai keta ni ye banding keta f1 yang lain..tapi tengok la rekabentuk die..kurang menarik..haha

    BalasPadam
  20. perghhh murah tapi laju..hope bila pecut tak berterabur sana sini body dia hahha..;p

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...