ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 9 Ogos 2011

Bonus dan tidur

Skang ni bising pasal penjawat awan dapat bonus setengah bulan gaji.klau gaji pokok sikit pun ttp dapat 500.fuhh banyak tu...kena pulak raya nak dekat ni..boleh jugak la tambah duit sikit kan..klau sebelum tau ada bonus ni ..duit raya bajet sorg seringit..dah diumumkan bonus...lansung jadi 2 ringit..Tak kisah la brapa pun tapi kena berjimat cermat..kalau tak..memang tak selamat..pada yang keja swasta pandai2 la mintak kat bos tu ye..bodek la sikit apa salahnye..tapi nak bodek pun keja kena bagus..jangan leka bergosip je macam mana bos nk bg bonus kan..

Sambil lepak2 baca berita ni ada satu kes mencuakkan aku.sorang mamat ni nama dia  Darrell Welsh  Seorang  pegawai keselamatan telah dipecat kerana dia merakam penyelianya sedang tidur pada waktu bekerja dan lepas tu menyiarkan klip video tersebut di laman jaringan sosial Facebook [sumber].Kan dah tak pasal2 kena buang keja..Pada warga2 malaysia jangan rakam bos tengah tido..kang dapat cuti raya panjang pulak..

bos banyk keja tu tak ckup tido.
*Cuak aku..aku tak penah tido lagi masa keja...tapi rasa ngantuk..ikut keroro jugak lah nak sambung tido..kih kih.. 

13 Pengkritik Yang Cuak:

  1. oh untung la diorng dpt bonus..huhuhu

    BalasPadam
  2. oh ika beruntung kih3x...alhamdulillah dapat bonus :)

    BalasPadam
  3. hahaha.. keroro dah stress tu.. sambung tdo lak die.. ^_^

    shera pun masa kerja tak pernah nak tido.. ngantuk gler uh pernah.. hehehe..

    BalasPadam
  4. alhamdulillah.... kih kih kih

    BalasPadam
  5. apa kejadahnya dia rakam bos dia

    BalasPadam
  6. mak dgn abah dpt bonus bole pao sikit :D

    BalasPadam
  7. tak keje lagi ni... tp nk bonus gak..heheh..sape nk bg ek? :P

    BalasPadam
  8. alhamdulilah dapat bonus raya. pastu dapat gaji pulak..kihkih t arul keje gan gov k..byk manfaatnya..ceh bodek gov. lalala :P

    BalasPadam
  9. azizah:tk dpt dah nk keja gov. ni..

    KB:keja nnt dpt la tu..nk skang nnt sy bg ye..:)

    syrup:pau jgn tk pau..pluang ni..

    mykhalis:aku pun tk paham knpa...

    BalasPadam
  10. untung dorang dapat bonus raya..heheh..maybe bonus hujung tahun dapat kot heheh..

    hahah sian molek pok guard tuh ye..

    kan bagus kalau bonus tuh diberi gak kepada orang2 miskin kan..wat kerja sikit lawat rumah2 orang miskin..takkan JKM x nak wat lawatan sambil kerja heheh

    BalasPadam
  11. aku tak pernah tertidur time kerja....tapi pernah kerja dalam tidur..mcmana tu?...haha

    BalasPadam
  12. perghh..yana penah terlelap time call org *kje yana call org jer* seb bek r org tu xjwb..haha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...