ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, 26 Ogos 2011

Borhan Dan Sedekah

Dah lama tak cerita pasal Borhan.Sebelum tu nak tau kisah sebelum ni di sini dan sini..Apa jadi dengan dia ek..Ermm untuk pengetahuan korang borhan telah memecat diri dia sendiri..Dia tak lagi bekerja di kedai aku..sebelum ni aku telah banyak bagi ruang dan peluang kat dia untuk berubah..tapi masih macam tu jugak..

Macam2 aku buat,sampai aku selidik sendiri dari kawan2 dia..tapi kawan2 dia tuduh aku pulak bos yang zalim.. Mungkin ada la dia cite pasal aku kat kwn2 dia tu..tak pe lah..bila situasi dah lain macam..aku pun tak boleh buat apa lagi..aku mula bagi tekanan kat dia..macam2 aku suruh..silap sikit aku marah..maknanya aku tak bagi muka dah..

Bila hari2 macam tu..borhan akhirnya hilang sabar + tension..Berhasil jugak tindakan aku ni..memang aku nak dia berhenti pun..cuma aku tak nak,aku yang buang dia..biar dia sendiri nak berenti..Jadi petang sabtu lepas sebelum balik..dia jumpa aku cakap nak berhenti keja..alasan dia nak keja sepenuh masa kat tempat keja part time dia skang ni..aku pun dengan senyum terima surat perletakan jawatanya tu..dan ucapkan selamat berjaya kat dia..

Kadang2 kita kena lepaskan sesuatu untuk sesuatu yang lain..mungkin dia tak sesuai  bekerja dengan aku..tapi sesuai dengan orang lain..jadi apa salahnya kan..cuma aku nasihat kan dia ubah lah sikap..jika dia terus berperangai macam tu..mana2 tempat pun akan cuak dapat perkerja macam dia..

*Cuak aku..pada borhan selamat maju jaya..apa2 yang terkurang dan terlebih angap je la semua tu sedekah..

P/s:Kesempatan ni aku nak promot satu blog..nama blog ni ekspresimunira dah dua kali kitaorang sama jumlah follower..pada yang belum terjah tu g la terjah ok..blog orang k.terenganu tu..lagi satu ada lagu best kat blog dia..macam pernah aku dengar je lagu tu..kat mana ek.. kih kih kih.. ok sama2 la kita bersedekah dibulan ramadan ni..Jom Layan lagu  SEDEKAH ni..

26 Pengkritik Yang Cuak:

  1. huhu... urmmm...akhirnya... untuk menjadi majikan yang baik..perlukan pekerja yang baik jugakan??? kalau bos jer nak faham.. macam pekerja pula jadi majikan..kan??huhu..:)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah.

    ok,dah terjah =]

    BalasPadam
  3. sian borhan...selamat berjuang wahai abg borhan ku kihkihkihkiih

    p/s: aku ada tag ko kt entri aku sile jenguk ye :p

    BalasPadam
  4. Sedekah untuk mereka yang memerlukan bantuan...

    BalasPadam
  5. permata biru:btul tu..tp aku tk la brpa baik sgt.mungkin utk org yg tk brpa baik jugak la kot..kih kih kih..

    fiq:tq..follow sekali tk?

    gonjeng:suka ye kat borhan..kih kih kih..tp nak buat mcm mana..dia tk kesian kat aku ni..

    wanz:btul tu..

    BalasPadam
  6. bagus la klu die berhenti sendiri xdelah menyusahkan org opsss hehe terlebih sudaa..xpe2 maafkan segala kesalahan dei,di bulan baik ni mana tau die akan berubah,kita doakan je k :)



    selamat hr raya arul :)

    BalasPadam
  7. kalau dia belum kawen tak pe la buat perangai gitu..
    bila dah kawen ada anak bini nanti boleh ke datang kerja ikut suka hati..anak bini nak makan apa..

    dia dah berenti tu lepas la sudah tanggungjawab kita.biar dia bawak diri dia dan mungkin dia akan lebih belajar dari apa yang bakal dia lalui nanti..

    BalasPadam
  8. burhan.burhan..meh keje dgn aku..keje satu hari 50 sen.hahaha

    BalasPadam
  9. betul tu.kdg2 seseorg tu bile tak sesuai kerja kat sini,dye sesuai kerja disana.tu sume ketentuan Allah =0

    BalasPadam
  10. pandai pulak lu phsyco dia.. haha.. ok la kalau mcm tu.. pasni takde la serabut kepala nak pikirkan hal si borhan ni lagi kan..

    dah balik kg blom ni?? ke masih kt tokyo lagi?hahaha

    BalasPadam
  11. mana pergi mana tercampak sekalipun, kalau kita ada sesuatu yang baik dalam diri ni....insyaALLAH boleh je hidup & disukai ramai...kan? haha..

    semoga dia berjaya dalam hidup..

    BalasPadam
  12. baiklah, lepas ni kalo nak keje kat mane2, kene ambik cerita borhan dan bos dia ni sebagai pengajaran :)

    BalasPadam
  13. nice bro..
    akan di ambil iktibar dari cerita ini..

    BalasPadam
  14. sttle sudah..

    p/s: nk dpt duit raya tgk dulu,lau ad misai n jggut,kompem xdpt!!hahah..

    BalasPadam
  15. nasib borhan toh sedr diri..kalo tak jenuh bos nak memikir kan cara..hakhak..

    BalasPadam
  16. sama2 doakan yg tbaik buat dia...dan bekas majikannya ni..hhehe

    selamat hari raya =)

    BalasPadam
  17. alhamdulillah..last-last dia yang berhenti kerja

    BalasPadam
  18. takpe.. ada kebaikannya tu..
    biarlah dia buat keputusan yang paling tepat dalam hidup dia..
    kalau kita terus dengan perasaan bersalah nanti ada pulak dengan mudah mengambil kesempatan..

    BalasPadam
  19. bye bye to borhan..langkah bijak tue..hehehe..

    BalasPadam
  20. akhirnya setel jugak, dengan cara baik.

    kadang-kadang orang ni dengan member dia buat keje sambil lewa.

    BalasPadam
  21. TERIMA KASIH ARUL.. sangat menghargai kamu.ok, muni nak buat jugak satu entry untuk promote blog...terima kasih banyak2..maafla, terlewat follo=)

    BalasPadam
  22. biar dia gi,bro..:)..dari wat semak dalam kedai ko,baik ko cari orang yang betul2 nak kerja ngan ko..hehe..ke guana hehe

    BalasPadam
  23. semoga itulah keputusan yang terbaik untuk dia...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...