ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, 23 Oktober 2011

Kamera mini dan unik

Kamera mini Lytro dan boleh disimpan dengan mudah di dalam poket ini dicipta untuk membantu individu yang tidak dapat fokus semasa mahu mengambil gambar. Ini kerana fungsinya agak berbeza dengan kamera biasa kerana anda tidak lagi perlu khuatir jika gambar yang diambil menjadi kabur.
Gambar yang dihasilkan kamera medan cahaya ini boleh diedit dengan mudah menggunakan komputer untuk menjadikan foto itu lebih menarik dan jelas mengikut titik fokus sepatutnya.Pengeluar kamera Lytro, Syarikat Silicon Valley memaklumkan ia akan dilancarkan menjelang akhir tahun ini dan dijual dengan harga pasaran AS$399 (RM1,255).

Ia turut dilengkapi pengesan yang tidak hanya berfungsi untuk merakamkan warna dan lokasi gambar tetapi arah setiap cahaya juga dapat diserap ke dalam kamera.Gambarnya juga boleh dihasilkan dalam bentuk tiga dimensi (3D) kerana ia akan lebih memudahkan pengguna untuk mengedit titik fokus mengikut kehendak mereka.

Bagaimanapun, beberapa pihak mendakwa tidak semestinya kamera Lytro tersebut menjamin kualiti gambar yang baik kerana foto yang terlalu kabur mungkin sukar untuk diedit.[sumber

*Cuak aku..

10 Pengkritik Yang Cuak:

 1. bape saiz ni?tak cantiknye..hehe..dah la mahal..

  BalasPadam
 2. wah cumelnya..tapi bentuknya tak menawan hatiku...hikhikhik

  BalasPadam
 3. lau design cantik mesti banyak minat ni...hehehe

  BalasPadam
 4. makin moden dah..pisau gotah yang boleh poei motong sendiri bila agak eh nak dicipta.

  BalasPadam
 5. awat bentuk dia pelik sangt..
  tak de gaya la..
  hehehe

  BalasPadam
 6. mahal sgt harganya..bentuk tk berapa nk cantik...

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...