ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 16 Mei 2011

Senyuman Kuala Pilah

papan tanda yang terletak di gunung angsi

Untuk entri yang mencuakan  kali ni ..aku nak promot pekan kuala pilah di negeri sembilan..sapa2 belum pernah datang pilah..meh2 la jenjalan sini..walaupun pekan kuala pilah  tak mencuakan macam kuala lumpur tapi pilah tetap cuak....apa yang cuaknya pilah..entah la..cuma aku harap satu hari nanti pilah ni pembangunannya macam KL la kan..ada bengunan mcm klcc tu..baru budak2 pilah tak keluar pilah..orang
luar lak yang melambak datang..lagi satu komuter tu sampaikan la ke pilah ni..baru senang..kdg2 nak balik kg susah bas penuh..almaklumlah aku mana de kereta..kalau de kereta pun jemnya masaAllah mencuakan nak sampai...
disini sekitar gambar  ke Kuala Pilah..

Dulu jalan nak ke kuala pilah macam ular kena hobin.,..bengkang bengkong..kena lori depan bejawab la.nama jalan ni bukit putus..pernah dengar??tk pernah abaikan..hehe.


Sekarang dah jadi highway tak de dah nak ikut jalan ular tu..cepat dan selamat..selamat tk msuk gaung la..hehe


tempat menarik nak sampai pilah..hutan lipur ulu bendul..ari tu dah de kes budak hanyut   tk tau la bleh masuk  ke tak lepas ni..

tempat menarik lagi..istana seri menanti..

ni la pekan kuala pilah..menarik tak.??hehe menarik tu tak de lah..tapi kenangan yang mencuakan tu banyak la...


Apa yang mkanan terkenalnya pilah ni ada dua je bagi aku..tu sebab aku suka..
pertama cendol pilah..memang sedap.
Muhyidin yasin dan tok mat pun penah minum sini..


Lagi satu yang best rojak pilah..pantang blaik kampung dua ni je aku cari..cendol dan rojak..

*Cuak aku bila teringatkan kampung..bila la nak balik ni..apa pun maju la kuala pilah jadi kuala lumpur.

8 Pengkritik Yang Cuak:

  1. tak pernah pegi . huhuu T________T

    BalasPadam
  2. tk pernah pegi ek..ada masa meh la jalan2 sini...hehe

    BalasPadam
  3. kampung ku the best
    :)
    mima singah sni :)
    meyh la join GA blog mima

    BalasPadam
  4. sekampung jugak ke?

    dah singah..

    BalasPadam
  5. nad berlari2 pergi kat blog ni tau...lah...ni lah gunung angsi nyer..malam tadi my fren call dan menceritakan dorang mendaki kat gunung angsi ni..:)
    nad suker berjimba ni..tapi sekrang xde rezeki lagi..:)
    salam kenal..:)

    BalasPadam
  6. hehe..Tq dtg sini..
    tk pe lah de rezeki g la mendaki gunug angsi tu..

    BalasPadam
  7. walaupun pilah ni org panggil pekan koboi tapi still ader unik nyer yg tersendiri.. rojak pilah tu mmg masyuk!best3

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...