ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, 15 Mei 2011

Ibrahim: 'Kalau nak perang salib boleh'

Ibrahim Ali terus menerus hendak menghebohkan kes agama kristian menjadi agama rasmi yang dimainkan oleh utusan sebelum ini.Kali ini Ibrahim berkata beliau bersedia melancarkan perang salib terhadap orang Kristian jika mereka didakwa terus mencabar kedudukan Islam di negara,.

Antara kata2 ibrhim ali yang dilaporkan oleh malaysiakini sewaktu bercakap dalam satu majlis anjuran Komuniti 1Malaysia di Kampung Kerdas dan Kampung Changkat, Gombak

“Kalau nak perang salib boleh. Kalau kata keamanan yang kita ada tak memadai dan kemahuan tak mencukupi, kita akan sambut…Jangan ingat orang Melayu Islam diam kerana takut."

“Sebelum pengikut tewas di medan peperangan, ketua (PERKASA) dulu akan mati di hadapan bergelimpangan dengan darah,” 

“Ini satu cabaran ke arah kedaulatan umat Islam yang majoriti
Negara ini…Mula dengan bangsa berjangkit dengan agama. Bila bangkit soal agama ertinya soal jihad,” tegas Ibrahim.

Aku pun tak paham la kau ni Ibrahim..dah sudah tu sudah la..nak bising2 lagi buat apa..tambah gaduh ada la..
bukan ke pihak yang dituduh oleh utusan sebelum ni  dah jumpa najib menafikan apa yang dilaporkan oleh utusan kenapa nak terus serang sampai nak berperang..semua orang tau dah.walau apa terjadi pun tak akan dapat nak tukar agama kristian jadi agama rasmi..tak perlu nak jadi hero konon2 hendak pertahankan agama sampai mengalir darah..
Kau cakap macam tu bukan nampak hero tapi nampak sangat nak menghuru hara kan keadaan..kata  nak keamanan..nanti bila tak join kau cakap orang islam tak nak pertahankan agama..tp agak2 la..lu pk la sendiri..

*Aku nak tunggu pru13 ni nak tengok ibrahim ali bertanding kat pasir mas bleh ke tak menang guna logo sendiri @logo umno..hehehe

5 Pengkritik Yang Cuak:

 1. kalau cakap x pakai otak mcm tu la jawabnye..
  kite lagi nak elak kan perang.. dia nak berperang pulak.... macam2 la ibrahim nie...

  BalasPadam
 2. tu la pasal bro..macam2 idea yang mencuakan dia bg..

  BalasPadam
 3. ah pi mampus la ibrahim ali..cakap kat mulut je..huh..dahla tak kenang budi bertanding atas tiket pas..ke depan konon..kot2 kena sniper kaw2 baru tau..aiii..bertaubatla ibrahim ali..

  BalasPadam
 4. btul tu bro..ckp je lebih..brani la sgt la tu... piiirraaahhhhh...

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...