ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 16 Mac 2013

Seorang lagi pengganas ditembak mati pagi tadi

Seorang lagi pengganas ditembak mati dalam satu pertempuran bersama pasukan keselamatan di Kampung Tanjung Batu, di sini, pagi ini. 

Pengganas terbabit yang dipercayai sudah berpecah kepada kumpulan kecil dan bersembunyi di hutan sekunder di kampung berkenaan dikesan, kira-kira jam 8 pagi. 

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, dalam kerjadian itu, berlaku tembak menembak dan akhirnya seorang pengganas ditembak mati. Menurutnya, setakat ini, jumlah kematian pengganas bertambah kepada 53 orang.

Katanya, polis juga sudah menahan beberapa suspek di luar kawasan operasi (Kampung Tanduo dan Kampung Tanjung Batu) dan jumlah suspek yang disyaki terbabit dengan pengganas berkenaan berjumlah 79 orang.

"Pihak polis sedang mengesan beberapa lagi suspek. Semua suspek kini ditahan dan disoal siasat bagi melihat sejauhmana pembabitan mereka dalam kumpulan pengganas berkenaan," katanya pada sidang media harian bersama Panglima Angkata Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin di Felda Resedince Sahabat, di sini. Beliau berkata, semua maklumat yang diterima daripada suspek akan disahkan.[metro]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...