ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 14 November 2011

Penyanyi menerima bayaran paling tinggi di dunia

Penyanyi Beyonce Knowles dinamakan sebagai penghibur yang menerima bayaran paling tinggi di dunia yang mengenakan bayaran mengikut setiap minit kemunculan beliau di pentas.
Penyanyi Love on Top itu mengungguli satu kajian pendapat halaman web media sosial saucytime.com dengan memperoleh £1.25 juta (RM6.3 juta) bagi persembahan yang membabitkan nyanyian lima buah lagu pada satu majlis persendirian sambutan Tahun Baru 2010, yang menyamai pendapatan sebanyak £71,040 (RM359,000) bagi setiap minit persembahan beliau di pentas.

Tempat kedua adalah penyanyi Mariah Carey yang menerima bayaran £630,000 (RM3.2 juta) bagi satu persembahan membabitkan nyanyian empat buah lagu di sebuah parti yang sama diadakan tahun sebelumnya di kepulauan Caribbean yang sama. 

Penyanyi yang menduduki tempat ketiga pula adalah Kylie Minogue yang dibayar sebanyak £33,000 (RM166,00) bagi setiap 60 saat. Beliau menyanyi di sebuah majlis pelancaran di Hotel Atlantis, Dubai pada November 2008.

Ia diikuti Jennifer Lopez yang menerima bayaran hampir £25,000 (RM126,000) seminit dari seorang jutawan Russia, Andrei Meinichenko ketika muncul di majlis sambutan hari jadi isterinya pada 2007.[sumber]

*Cuak aku..Gaji aku baru rm0.05sen seminit.. keja macam nak mampus dah..kih kih kih

18 Pengkritik Yang Cuak:

  1. hehe..betul tu..memang kaya minah nie..tak silap aku last time aku baca collection untuk pasangan hollywood yang kaya dia ngan jay-z gak dapat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  2. kaya giler..jadi penyanyilah camni..haha

    suara cam katak,ada hati.

    BalasPadam
  3. scary la gamba katun bawah neh. :/

    BalasPadam
  4. wah..bestnye..nak jd pnynyi lar..

    ~burung kakak tua..hinggap di jendela...lalalalalala

    BalasPadam
  5. tapi kan..
    orang kata kalau banyak duit cepat mati..:p

    BalasPadam
  6. aku kalau nyanyi..satu sen pon org x nk byar.. hahaha

    BalasPadam
  7. aku tgk gambar kartun tu aku terus lupa apa nak komen....:0

    BalasPadam
  8. gaji sikit..tapi yang peting gaji tu dari sumber yang halal..:)

    huuhhh...psiko betul kartun tu..haha~

    BalasPadam
  9. Rezeki masing2 kan.. Bersyukur la seadanya.. :)

    BalasPadam
  10. arul,jangan jadi macam animation last tuh yer..hihihi

    BalasPadam
  11. perghh persembahan hampir sejam dah mencecah sejuta ringgit..kita sejam baru dapat rm0.005 hahaha..tapi takpe..hidup2 kaya tak bahagia tarak guna kan, bro...hehe

    BalasPadam
  12. aku kalau nyanyi kena bawa keluar duit bayar lagi ada laa...haha

    BalasPadam
  13. duit banyak2 pun mestilah , wajiblah dari sumber yang halal .

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...