ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 22 November 2011

Final bolasepak Sukan SEA 2011 Malaysia tewaskan indonesia

Malaysia menewaskan Indonesia dengan sepakan penalti 4-3 pada perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA setelah kedua-dua pasukan terikat 1-1 di Stadium Utama Gelora Bung Karno, Jakarta.


Walaupun Indonesia mendahului melalui jaringan Gunawan seawal minit perlawanan, Malaysia menyamakan kedudukan melalui tandukan Asraruddin Putra Omar pada minit ke-35.


*Cuak aku tengok game malaysia tadi..dari awal sampai abis memang mencuakkan..Tahniah harimau muda..dapat jugak tutup mulut indonesia yang suka cakap besar..Walaupun banyak halangan dari peminat2 indon..Malaysia akhirnya dapat mempertahankan pingat emas sukan sea yang dimenangi dua tahun lepas..syabas kapten malaysia yang menyumbat gol kemenangan tadi..terbaikk...kih kih kih

-Skang tak dapat nak BW lebih2..dah balik kampung ni guna BB je online..tapi line tak berapa nak laju..untuk update blog bleh la..maaf la kalau tk dapat nak balas kunjungan korang macam sebelum ni..- 

20 Pengkritik Yang Cuak:

  1. Malaysia menang...yahoooo...tahniah3..

    BalasPadam
  2. Tahniah pasukan Malaysia! bangga sgt...

    Jampi OM tu tak menjadi...kelakar je tengok dia masuk gawang gol tu haha

    BalasPadam
  3. sekali lagi Garuda kena baham dengan Harimau...hee~

    tahniah Malaysia...:)

    BalasPadam
  4. kan sy da ckp. HM mcm liv. beza HM mng penalti. liv mng last minit heehehehe jgn mare nnt BB ko lg slow heheh

    BalasPadam
  5. salam;
    tahniah, tahniah dan tahniah.

    BalasPadam
  6. sejuk kaki tangan bui tengok game ni malam tadi..alhamdulillah Malaysia menang..*_*

    BalasPadam
  7. xde yang lagi best dari beat tuan rumah ketika final..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. horey.. tahniah Malaysia.. game smlm memg gler cuak

    BalasPadam
  9. ahaaa.. tgk game semalam seolah-olah macam naik rollercoaster !! alhamduillah kemenangan berpihak pada kita.. gol pertama dr asrarudin sgt lah stylo !! tanduk smbil menirap je.. hebat2 !! tahniah harimau malaya !! keep it up.. m`sia boleh !!!

    BalasPadam
  10. malaysia kekal emas sukan sea! tahniah malaysia!

    BalasPadam
  11. malaysia hebat. ^^

    nak mintak tolong leh? hehe
    komen entry ni boleh^^ http://bbyuya.blogspot.com/2011/11/konsert-moovment-2011-bersama-far-east.html
    nk sgt menang tiket free^^

    BalasPadam
  12. tahniah harimau muda...selamat bercuti bro kat kampung tu....kirim salam org kampung...hehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...