ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 10 November 2011

Parlimen bubar esok??

Spekulasi bahawa Dewan Rakyat akan dibubarkan esok, semakin kuat apabila sebuah akhbar harian berbahasa Cina melaporkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan berjumpa dengan semua bekas ahli parlimen BN yang telah bersara hari ini.

Menurut Kwong Wah Yit Poh, yang tidak memetik mana-mana sumber, berkata Najib telah memanggil semua ahli parlimen BN yang telah bersara untuk mesyuarat hari ini berkaitan dengan pilihan raya umum ke-13.

"Adalah difahamkan bahawa BN telah menyediakan poster dan risalah kempennya. Kebanyakan bahan-bahan kempen yang dicetak di China dan dihantar ke Malaysia di dalam kontena," kata laporan itu.Untuk meningkatkan sokongan untuk BN, kata laporan itu, Najib tidak lama lagi akan membuat pengumuman, termasuk pengiktirafan kelayakan akademik dari Taiwan, yang merupakan satu tuntutan sudah lama masyarakat Cina kerana banyak graduan sekolah menengah Cina melanjutkan pengajian mereka ke sana.

Menurut jadual rasminya, Najib, yang pulang dari Makkah semalam selepas mengerja ibadat haji, akan menghadiri satu majlis di Kuala Lumpur petang ini untuk dikemaskinikan mengenai kemajuan projek Program Transformasi Ekonomi.

Dengan pentadbiran kerajaan semasa memasuki tahun keempat dan kelembapan ekonomi global yang diselubungi risiko, maka spekulasi yang Najib akan memanggil pilihan raya mengejut bagi mendapatkan mandat baru, bertiup kencang sejak awal tahun ini.

Beberapa laporan media telah membuat spekulasi bahawa Parlimen akan dibubarkan esok, dengan angka "11" disebut-sebut sebagai "nombor bertuah" pilihan Najib, dan 10 Disember mungkin menjadi hari pengundian.[sumber]
*Hari untuk rakyat malaysia mengubah kerajaan mungkin 10 disember..undi jangan tak undi.. kih kih kih..

8 Pengkritik Yang Cuak:

 1. pilihanraya takkan tahun ni. serius

  BalasPadam
 2. kita tgk apa nak jadi esok....haha

  BalasPadam
 3. hehe..kuasa di tangan kita..hehehe..tapi no cantek gak tu nak bubar parlimen..hehehe..

  Regards,
  -Strider-

  BalasPadam
 4. haa..kita tengok la esok macam mana...heee~

  BalasPadam
 5. semoga malaysia terus aman...
  err sy baru mendaftar..insyallah akan jalankan tanggungjawab mengundi tahun ni dan thn2 akan dtg..hehe..

  BalasPadam
 6. harap sangt adik2 turun ngundi..kita ubah apa yang patut??;p

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...