ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 29 Mac 2012

Penari tiang didenda RM25

Tiga wanita beragama Islam didenda RM25 seorang oleh Mahkamah Majistret di sini semalam selepas mengaku bersalah atas tuduhan berkelakuan kurang sopan dengan melakukan aksi tarian tiang di sebuah pusat hiburan di Nilai dekat sini Sabtu lalu.

Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh.

Mengikut pertuduhan, ketiga-tiga wanita tersebut yang berasal dari Kuala Lumpur didakwa mempamerkan tarian tiang di atas pentas dengan pakaian kurang sopan di tempat hiburan awam.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 21 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 yang mengenakan hukuman denda tidak lebih RM25 atau penjara maksimum 14 hari jika sabit kesalahan.

Mereka adalah tertuduh beragama Islam yang pertama di Negeri Sembilan disabitkan kesalahan melakukan tarian tiang di bawah akta tersebut. 

Mohamad Izwan dalam penghakimanannya berharap kesemua tertuduh insaf dan tidak mengulangi perbuatan itu demi menjaga nama baik diri dan keluarga mereka.[sumber]

*Cuak aku..serupa tak payah je..boleh ke nsaf ni..hukuman tak menakutkan lansung..tapi nak buat macam mana..tu je akta yang boleh digunakan..kih kih kih

1 Pengkritik Yang Cuak:

  1. sepatutnya 25 sen jer..baru betul.. lain la kalau ceramah agama atau yg berkaitan agama..tak ada tauliah.. patut la dipenjara ke..disebat ke..disaman/denda juta-juta..

    kalau penari bogel..denda sekupang..cukup !

    bengongnya tanah airku..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...