ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, 9 Mac 2012

Manusia paling kaya di dunia

Bilionair dari Mexico, Carlos Slim mengekalkan kedudukan tempat teratas sebagai individu terkaya di dunia buat kali ketiga berturut-turut dalam senarai majalah Forbes kelmarin.Beliau memiliki anggaran kekayaan berjumlah AS$69 bilion (RM207 bilion).

Pengasas Microsoft Corporation, Bill Gates menduduki tempat kedua dengan anggaran kekayaan sebanyak AS$61 bilion (RM183 bilion).

Ahli perniagaan dari Amerika Syarikat (AS), Warren Buffett berada di tempat ketiga dengan anggaran kekayaan berjumlah AS$44 bilion (RM132 bilion).

Peniaga barang-barang mewah yang memiliki syarikat LVMH dari Perancis, Bernard Arnault masih kekal di tempat keempat dengan anggaran kekayaan berjumlah AS$41 bilion (RM123.41 bilion). 

Empat individu teratas itu masih kekal sama seperti senarai Forbes pada tahun lepas.Wanita paling muda dalam senarai itu ialah pengasas syarikat Spanx, Sara Blakely yang mempunyai anggaran aset berjumlah AS$1 bilion (RM3 bilion) hasil perniagaan pakaian pelangsing badan dan berada pada kedudukan 1,153.Beliau merupakan antara 104 wanita dalam senarai itu.

Pengasas Facebook, Mark Zuckerberg, 27, berada di tempat ke-35 dengan anggaran kekayaan berjumlah AS$17.5 bilion (RM52.67 bilion).

Datuk Bandar New York, Michael Bloomberg berada pada tangga ke-20 dengan anggaran kekayaan sebanyak AS$22 bilion (RM66.2 bilion).

Seorang kerabat diraja Arab Saudi, Putera Alwaleed Talal al-Saud memiliki anggaran kekayaan berjumlah AS$18 bilion (RM54.18 bilion) berada pada tangga ke-29. Menurut perangkaan Forbes, terdapat seramai 1,226 bilionair di dunia.[sumber]

*Cuak aku..orang kaya2 macam ni kalau hilang 10k macam hilang 10ringit..kih kih kih

5 Pengkritik Yang Cuak:

 1. kaya gila die nie..mesti rumah mcm istana~

  BalasPadam
 2. Perrghhhh... :)
  tp kaye dunie jekan...

  BalasPadam
 3. Bezanya cuma 7 bilion dgn bill gates, nampkanya Carlos Slim semakin maju hehe..

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...