ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 5 Mac 2012

Nenek mati 6 hari hidup semula

Seorang wanita China berusia 95 tahun yang disangka sudah mati mengejutkan jirannya apabila dia bangun semula enam hari selepas dia dimasukkan ke dalam keranda. 

Li Xiufeng ditemui tidak bergerak dan tidak bernafas oleh seorang jiran dua minggu selepas dia jatuh dan mengalami kecederaan di kepala di kediamannya di Beiliu, wilayah Guangxi. Apabila jiran yang menemuinya itu tidak dapat menyedarkan wanita itu, mereka menyangka dia sudah meninggal dunia.

Dia diletakkan di dalam keranda tanpa dikunci yang disimpan di kediamannya mengikut tradisi Cina, menanti saudara-mara dan teman rapat untuk memberi penghormatan terakhir.

Namun, sehari sebelum pengebumian, jiran mendapati keranda itu kosong dan kemudiannya menjumpai wanita itu memasak di dapur.

Seorang jiran, Chen Qingwang, 60, yang mula-mula menemui Xiufeng berkata: “Dia tidak bangun, jadi saya datang untuk membangunkannya.

“Walau betapa kuat saya menggerakkan tubuh dan memanggil namanya, dia tidak memberi sebarang reaksi. “Saya dapat rasakan ada yang tak kena, jadi saya periksa nafasnya dan mendapati dia sudah tiada, tetapi tubuhnya ketika itu tidak sejuk. Disebabkan Xiufeng tinggal bersendirian, Qingwang dan anak lelakinya membuat persediaan untuk upacara pengebumiannya.

Pada hari upacara pengebumiannya, anak lelaki Qingwang tiba di rumah Xiufeng dan mendapati mayatnya sudah hilang sebelum menemui dia sedang memasak. Wanita itu dilapor memberitahu penduduk kampung: “Saya tidur begitu lama. Selepas bangun, saya terasa begitu lapar dan mahu memasak sesuatu.[sumber]

*Cuak aku..bagaimana nenek ni boleh pengsan selama enam hari dengan tidak bernafas..pelik tu..

9 Pengkritik Yang Cuak:

 1. Subanallah..Allah Maha Besar kan..Kalau misszue mesti dah pk bukan2..mesti ingt nenek ni hantu..hahaa

  BalasPadam
 2. aganya yang tukang check tu tatau ape yg patut dichecknya..hehehe

  Regards,
  -Strider-

  BalasPadam
 3. hehe cuak en ? haha. pelik gak tu.. tp dah kuasa Allah...

  BalasPadam
 4. kalau akak memang lari lintang pukang la tengok dia memask..heheheh

  BalasPadam
 5. nenek ni pandai teknik pernafasan naruto nih...hahaha

  BalasPadam
 6. Isshhkkk...
  Tentu orang2 yang berada di sekelilingnya terkejut...

  Jemput singgah ke blog Koding...

  BalasPadam
 7. erkk..tak tau nak cakap..kuasa allah kan...tp takot jga mana tau jiran dia salah check ke kan.. -,-''

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...