ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 8 September 2011

Trend tiru aksi kelawar

Sebelum ni aksi meniarap seperti papan dan planking yang popular di internet,lepas tu trend fotografi dinamakan horsemaning.Sekarang semakin ramai individu memuat naik gambar mereka di laman rangkaian sosial di Internet dengan melakukan aksi berdiri dalam keadaan terbalik seperti kelawar.


Aksi tersebut kini lebih popular di Internet berbanding trend meniarap seperti papan di pelbagai lokasi.Banyak laman web memaparkan gambar-gambar yang menunjukkan sejumlah orang berlatih dengan melakukan aksi kelawar itu di rumah dan di beberapa lokasi lain seperti tempat meletak kereta.

Namun, aksi tersebut menerima beberapa kritikan negatif daripada para pengguna Internet yang menyifatkannya sebagai berbahaya.

“Seseorang pasti akan mati kerana melakukan aksi ini,” menurut satu komen di Internet. Sebelum ini, seorang individu maut akibat terjatuh dari balkoni sebuah bangunan di Australia kerana melakukan aksi meniarap.[sumber]

*Cuak aku..banyak keja lain lagi aku nak buat pada tiru aksi kelawar..kih kih kih..

24 Pengkritik Yang Cuak:

  1. hish dorg ni..
    law nk sgt glamer pakailah alat keselamatan..baru edit..nmpk real jgk..hahahaha..

    BalasPadam
  2. apasal nak cari pasal memendekkan umur dengan buat aksi macam ni

    BalasPadam
  3. Salam,
    Aksi berani dan merbahaya..tak ada pakai alat perlindungan PPE pulak tu.

    BalasPadam
  4. org puteh nie mmg selalu buat aksi pelik2x..btol mcuakkan..hehe

    BalasPadam
  5. diorang ni xde keje sgt gamaknye.. tu yang buat aksi ntah ape2 tu..

    BalasPadam
  6. mcm dah tak de kerja pon ada. hehe ;p

    BalasPadam
  7. wahh..stylenya..cam teringin je nak buat..hik3x..:P

    BalasPadam
  8. kalau jd gambar nyer memang awesome.. tapi kalau ade yg mati? cdera parah? dah tak awesome.. kan kan..

    BalasPadam
  9. Pelik² manusia sekarang nie dah tahu merbahaya lagi nak buat aksi² yang boleh mendatangkan maut..banyak benda lain boleh buat lagi..kalau jatuh mati x pe yang x sedapnya jatuh patah riuk yang susah orang nak menjaganya la..klu musibah yang tidak di duga tak pe la ni yang di tempah sendiri.. adoi la..

    BalasPadam
  10. macam2 laa diorg nih... apa plak gaya lepas ni diorg nk buat...

    BalasPadam
  11. hahaha..
    orang barat ney mmg gila..hahah

    BalasPadam
  12. eh, xlogik btoi stunt..betoi2 ke ni/

    BalasPadam
  13. bodoh2 je kut..takde keje..aparaaa

    BalasPadam
  14. suruh keluang man buat..

    bahaya la nak style pelik2 bergambar...hmmmm

    BalasPadam
  15. ahh..kepale anis yg pening tengok dorg nie tebalik..adesss

    BalasPadam
  16. ta de keje betol lah org skrg :D

    BalasPadam
  17. haha...ni la jadinya bila da takde kerja..(^^,)

    BalasPadam
  18. cuba bayangkan kalau kito kek sini buek cam ni..pakai kain pelikat lopeh tu jgn pakai spenda..camno goman eh..haha

    BalasPadam
  19. bahaya betul camni..kang jatuh, kepala bersepai dulu..

    BalasPadam
  20. betul ke gambo ni.. mcm edit je.. heh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...