ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 24 September 2011

Bayi lidah terjulur

Semalam cerita pasal budak tumbuh tanduk..hari ni pulak kisah yang mencuakkan seorang bayi lelaki dilahirkan di Kampung Pampangan di sini dengan lidahnya terjulur.Bayi pasangan suami isteri, Sartika (23) dan Anton (27), lahir secara normal pada pada 5 September lalu.Sehingga semalam, bayi itu yang diberi nama Fakri Arrahman sudah dimasukkan ke Hospital Dr M Djamil untuk menjalani rawatan.



Pengarah hospital berkenaan, Gustafianof berkata, pihaknya tetap menerima Fakri meskipun dia berasal dari keluarga miskin. Fakri berdepan dengan masalah untuk menghisap susu kerana sebagaian besar rongga mulutnya ditutupi lidahnya yang menjulur.Lebih membimbangkan lagi, lidahnya semakin membesar dan memanjang. Kos untuk merawatnya ketika ini dtanggung oleh Badan Amil Zakat Kota Padang.[sumber]

*Cuak aku..sungguh menyedihkan..harap umur bayi ni panjang..

"Apabila kita menerima apa2 juga dugaan seharusnya kita redha dengan apa yang telah ditakdirkan...kerana redha itu akan meletakkan diri kita dikalangan orang2 yang sabar.."

17 Pengkritik Yang Cuak:

  1. kesian tgk baby tu mcm tu kan. besar lidah dia..mcm ketumbuhan. moga dpt disembuhkan.

    BalasPadam
  2. kesian sangat..segala yang berlaku pasti ada sebabnya..semoga dipanjangkan usia..

    BalasPadam
  3. Salam;
    moga dengan kepakaran doktor2 kita dapatlah budak tu sembuh seperti bayi normal yang lain.

    BalasPadam
  4. ibu bapa bayi tu perlu banyak bersabar...

    BalasPadam
  5. kesiannya tgk baby ni.. betul tu.. harapnya umur pnjang..

    BalasPadam
  6. allah maha berkuasa..banyak perkara pelik skrg..khususnya di indonesia mengapa yer..mgkn ada hikmahnya.

    BalasPadam
  7. kesian..harap2 boleh sembuh la penyakit baby tu

    BalasPadam
  8. ujian untuk family tuh tandanya Allah masih syg kn..:)

    BalasPadam
  9. cane nak minum susu?huhu..risaunye pike mase dpn..

    BalasPadam
  10. nauzubillah,,macam2 zaman sekarang ni ye,,cuak pulak aku!

    BalasPadam
  11. aduh kenapa eh skrg ni mcm2 perkara pelik berlaku..takutnya....

    BalasPadam
  12. SubhanAllah. mintak2 baby tuh okay

    BalasPadam
  13. Ini semua dugaan dari Allah untuk menguji hambaNya agar bersabar. Semoga ibu bapa bayi itu akan terus tabah menghadapi dugaan ini.

    BalasPadam
  14. innalillahi wa innailaihiraaji'uun...smoga bayi ni selamat..kesian dia..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...