ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, 16 September 2011

Kuku paling panjang di dunia

Seorang penyanyi rock, Chris 'The Dutchess Walton' disenaraikan dalam Guinness Book of World Records buat kali pertama sebagai individu yang memiliki kuku paling panjang di dunia.Dia yang berusia 45 tahun memiliki kuku sepanjang 609.6 sentimeter (sm) di kedua-dua tangannya.

Walton yang merupakan ibu enam anak dan nenek kepada tiga cucu menyatakan dia mula menyimpan kuku tersebut 18 tahun lalu."Saya pasti pada satu hari nanti, saya akan memotongnya tetapi saya tidak terfikir mengenainya (untuk memotong kuku) kerana saya mahu memilikinya," kata wanita tersebut.

Lee Redmond
Walton menjalani rawatan kuku sekurang-kurangnya sekali sebulan.Dia memiliki kuku paling panjang di dunia selepas pemegang rekod itu sebelum ini, Lee Redmond yang juga seorang nenek kehilangan kukunya dalam kemalangan jalan raya pada 2009.Redmond memiliki kuku lebih 853.44sm.[sumber]

*Cuak aku..panjang gila kuku.. kih kih kih

17 Pengkritik Yang Cuak:

  1. macamanalah dgn urusan harian dia.. terutama kat toilet.. tak patah ke kuku tu

    BalasPadam
  2. perghh.. yg 1st tu smpai terbelit2 dh tu.. mcm mna la nk buat kerja.. tak ke menyusahkan ? nk kena jga satu hal.. xde keje betol la diorg ni kan.. semak perut gua tgk.. haha

    BalasPadam
  3. ntah macam mana la dia uruskan diri dengan kuku panjanggggg tu?

    eee....geli!! :p

    BalasPadam
  4. huh..pengotor tau..ahaks..pastu cuba bygkan dorang cakar dinding..mak aih ngilunya

    BalasPadam
  5. geli pulak aku tengok..mcm mana dia nak menjalanai kehidupan seharian dgn kuku yg mcm tu..

    BalasPadam
  6. eeeee...geli je kuku panjang2 nak buat keje mcmaner la tu kan..

    BalasPadam
  7. macammana depa bila nak basuh uhuh?...OMG...

    BalasPadam
  8. Nice blog posting, i'm very interesting to stop to your blog site. Dont forget to visit my blog here and here

    BalasPadam
  9. mcm mn la diorang nk makan kan..hehe

    BalasPadam
  10. ish3..kuku dah macam ular dah..tengok pon rimas..huhu

    BalasPadam
  11. serius nmpk pengotor.. serius pengotor.. geli gler..

    BalasPadam
  12. siapa la tolong korek kan hidung dia..
    basuh berak dia..
    aih!menyusahkan diri sendir je..

    BalasPadam
  13. erkkk...... mesti ade assistant khas die ni.... sebab nk berak n korek hidung camne cam diana kate tu...huhuuh

    BalasPadam
  14. geli kot aq tengok kuku panjang2 ni..heee~

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...