ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 15 September 2011

Sekolah tak boleh mekap

Sebuah sekolah yang bosan dengan pelajar yang melanggar peraturan larangan bersolek bertindak menanggalkan semua cermin di tandas.Langkah tegas itu dilaksanakan serentak dengan pengharaman menyeluruh terhadap mekap bagi mengekang pelajar berusia 14 hingga 16 tahun daripada memenuhi tandas untuk bersolek.


Dasar tiada tolak-ansur sekolah itu terhadap perbuatan bersolek turut menyaksikan guru diberi peralatan mencuci mekap bagi memastikan pelajar mematuhi peraturan.Pelajar perempuan di Shelley College di Huddersfield, West Yorkshire, kini diperiksa setiap hari bagi memastikan mereka tidak bersolek.

Beberapa pelajar dikatakan berang terhadap peraturan berkenaan sambil mendakwa bermekap membantu memberikan mereka keyakinan.Bagaimanapun, Pengetua, John McNally, berkata, kebanyakan pelajar dan ibu bapa menyokong tindakan itu.[sumber]

*Cuak aku..Diaorang nak sekolah ke nak bermekap ni..sampai makan pun dalam tandas..tapi biasa la kan.. Pempuan dengan mekap tak boleh dipisahkan..  kih kih kih kih..

26 Pengkritik Yang Cuak:

  1. aku menyampah la kalau kat sekolah dulu,, nak masuk toilet pnuh coz budak pompuan asyek nak betulkan tudung,, pakai bedak. eee rimas tol. haha

    BalasPadam
  2. soba yo lah..apo nak buek..

    BalasPadam
  3. memang patut pun..x kan kecik2 nak bermekap dah..tunggula umur 18 tahun hehe..ni mesti pengaruh dari ikon fesyen neh hehe

    hahaha bermekap memberi kenyakinan??untuk dapat bf adala hehe..

    BalasPadam
  4. hak alahhh . kalau dah semua pelajar sibuk nak bermekap , siapa yang nak belajo ? bagi keyakinan? hahaa .. sengalsss

    BalasPadam
  5. memang tak boleh di pisahkan.. perempuan kne make up meh.. tapi jangan lar make up macam nak gi dinner.. sikit2 sudah.. pkai lip balm ngan bedak jek..

    *emo tetiba sebab dulu gi skolah pakai make up juga.. Har Har har.. >.<"

    BalasPadam
  6. yela, keburukannya, p sekolah duduk kat toilet! hahaha,,bila tyme nak belajaq!hu

    BalasPadam
  7. haha.. bru skolah d pndai nk mekap2.. advance btol

    BalasPadam
  8. ada jugak pompuan yg tak suka bermekap. ;p

    BalasPadam
  9. hahahaha tak boleh nak komen apa dah..aku dulu pun bermakeup gak zaman skolah sengal tol kihkihkih...sampai skang pun aku still giler make up adeiiii...

    BalasPadam
  10. tak mekap pun.. pakai bedak baby tu je.. hahaha..

    BalasPadam
  11. lepas sekolah baru la bermekap..
    zaman sekolah ni tak payah bermekap la baik nya..

    BalasPadam
  12. pergi sekolah untuk belajar ye..bukan nak bermekap..haha~

    BalasPadam
  13. pi skolah nak make up ke nak blajo ni??? confuse la dgn budak2 skrg..

    BalasPadam
  14. still blaja tak yah la nak me up sampai ke sekolah kan.hehe

    BalasPadam
  15. perghh smpai mcm tu skali.. gamaknye diorang make up tebal sgt kot.. hahaha mcm2 lah kan..

    BalasPadam
  16. biarlah mereka bermake up...asalkan mereka tidak lupakan pelajaran dan mengikut kemampuan kewangan mereka dan keluarga..hahahah gile sempoi aku ni....siapa yg jadi anak murid aku memang suka ni...sib baik aku bukan cikgu

    BalasPadam
  17. pegi sekolah pun nak mekap ke? pelik sungguh.

    BalasPadam
  18. mekap tu tak penting pon..pegi sekolah nak tunjuk keyakinan diri kat sape??xde sape nak tengoklah..semua sibuk nak belajar..haha ye ke??

    BalasPadam
  19. amboi. betul tak bertolak ansur dah ni -_-'

    BalasPadam
  20. eh sape kate xleh dipisahkan?hehe..ni oversea kan?kat sekolah dulu xdelak nak mekap2..huhu..bedak pn tak pakai..haha

    BalasPadam
  21. nasib budak2 laki tak bermekap..haha

    BalasPadam
  22. dulu pergi sekolah pakai fair & lovely, bedak je...

    sekarang pun sama....hahaha...

    BalasPadam
  23. hehe..
    ketat jgk sekolah ni ea..haha..

    BalasPadam
  24. pengutua dia lelaki: x mengerti bab2 mekap2 ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...