ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 27 September 2011

Mayat hidup semula

Seorang wanita yang berusia 60-an yang dirawat kerana sakit pneumonia dihantar terlalu cepat ke rumah mayat selepas diisytiharkan mati oleh seorang doktor.Doktor tidak dapat mengesan sebarang tanda-tanda penting, melakukan ujian dan mengesahkan dia mati.Dia kemudian dihantar ke bilik mayat dan berada selama dua jam di dalam beg plastik.


Anak perempuan wanita berkenaan, Rosangela Celestrino datang untuk memberikan  satu pelukan terakhir dan ketika itu dia berasa ibunya masih bernafas.Dia menjerit mengatakan ibunya masih hidup tetapi petugas di situ melihat dia seperti orang gila.Pegawai-pegawai hospital yang menjalankan ujian dan mendapati Rosa Celestrino de Assis mengalami dua strok dan memerlukan bantuan pernafasan.

Pengarah hospital,menyatakan kesilapan tersebut dikesan pada pukul 10 malam dan wanita tersebut segera diberikan rawatan bantuan pernafasan.[sumber]

*Cuak aku..kalau kena kat family korang macam mana..?kalau aku dah hantar surat saman dah ni.2jam dlama beg plastik mayat..memang cuak lah...Pada doktor2 dan jururawat berhati2 lah ketika melakukan tugas..terutama hospital kerajaan.. sebab korang bukan berkerja melibatkan benda..tapi melibatkan nyawa..kalau benda..mahal macam mana pun boleh diganti..tapi nyawa tiada nilainya..

19 Pengkritik Yang Cuak:

  1. huuhh..cuak aq bro..
    kadang2 ada jugak doktor kat hospital ni buat silap jugak dalam menentukan perkara2 macam ni..

    BalasPadam
  2. org xmati ckp mati.. puk kanggg!

    BalasPadam
  3. Salam;
    yelah..doktor pun manusia juga mustahil tak buat silap.

    BalasPadam
  4. ajal belum sampai ler tu..tapi kalau bui kena letak 2 jam dlm plastik mmg cuak sangat..huhu

    BalasPadam
  5. haishh..seb bek x masok lam kubur agi...huhu

    BalasPadam
  6. bodoh la.. xkan dia x tahu mati dgan koma?

    BalasPadam
  7. Adeyhh, naya kalau jadi lagu nie..

    BalasPadam
  8. kdg2 macam tu la..kat KL baru2 ni pon kan ada kes mati hidup semula..lom sampai ajalnya lagi tu..doktor mmg sahkan die dah mati melalui semua tanda..

    BalasPadam
  9. kadang kita pun tak boleh salahkan dorang . yelah , dorang lebih tau kan ..

    BalasPadam
  10. uihh.. kl la aku yg jd pmpuan tu.. tengah dok dlm bilik mayat tu tba2 aku sedar.. terkencing jgak dlm plastik tu.. seramm wooo !! huhu

    BalasPadam
  11. depa tu kerja ka main-main bro?,,huhu...nasib tahap kecekapan staff hospital kita ni masih di tahap terbaik lagi...

    BalasPadam
  12. banyak juga ek kes mati hidup semula ni.. apakah tandanya ni?huhu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...