ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, 9 September 2011

Wanita paling gemuk di dunia

Setelah berat badannya mencecah 317.51 kilogram (kg), Pauline Potter dengan rasminya disenaraikan sebagai wanita paling berat di dunia oleh pihak pengurusan Guinness Book of Records.Namun, wanita berusia 47 tahun itu memberitahu, dia mahu menurunkan berat badan agar dapat menikmati kehidupan hariannya semula.

 
Kerana, dia kini sukar untuk menjalani kehidupan harian kerana tidak dapat mengalihkan badannya ketika berada di atas katil atau memasuki keretanya.Potter mahu menurunkan berat badannya sehingga 226kg supaya dia dapat pergi menari, melancong dan duduk di kerusi pawagam untuk menonton wayang.[sumber]

Untuk lelaki paling gemuk di dunia pula dipegang oleh Manuel Uribe dari mexico..



*Cuak aku..berat sama dipikul..ringan sama dijinjing.. kih kih kih kih..

12 Pengkritik Yang Cuak:

  1. uish..ingtkan yg pompuan sorg tu dpt tergemuk didunia..

    ni cam org len aje..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan ejek tuhan marah.............

      Padam
  2. Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

    Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

    http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

    BalasPadam
  3. erk... takut la gemuk camni... naik sket pun dah rasa penat nak bawak badan...

    BalasPadam
  4. ni dah kronik.x dapat sakit jantung kr kalo gemuk mcm gini?dah memudharatkan kesihatan niii

    BalasPadam
  5. perghh kesian oo org mcm nih..

    BalasPadam
  6. xtercungap2 ke dia tu?
    sy tgk kazen yg berat 100++kg tu pun sy da naik senget n semput

    BalasPadam
  7. memang susah nak gerak kalau macam tu ..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...