ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 10 September 2011

Perkahwinan paling lama

Dua warga emas di Vietnam berhasrat memecahkan rekod perkahwinan paling lama di dunia. Huynh Van Lac, 110, dan isterinya Nguyen Thi Lanh, 106, memecahkan rekod nasional untuk perkahwinan mereka selama 82 tahun minggu lalu, kata Pengarah Vietnam Records Book Centre, Le Tran Truong An.


“Kami akan menghantar rekod perkahwinan paling lama kepada Guinness World Records selepas selesai kertas kerja,” katanya.

Lac berkata, rahsia perkahwinan panjang mereka ialah tahu bagaimana menyesuaikan diri untuk hidup antara satu sama lain dan mengelak bertengkar.

Lanh berkata, adalah penting untuk ‘sering melakukan senaman dan cuba berfikir positif.’ Menurut Guinness World Records, Herbert Fisher dan Zelmyra Fisher dari Amerika Syarikat berkahwin selama 86 tahun. Herbert meninggal dunia awal tahun ini.[sumber]

*Cuak aku.. Umur panjang jodoh pun panjang.. kih kih kih..

18 Pengkritik Yang Cuak:

  1. wahh...lama tu sampai 82 tahun...:)

    BalasPadam
  2. untunglah dorang, kan bagus kalau rakyat mlaysia pun cmtu ~

    BalasPadam
  3. tak mustahil bg orng yg mgamalkan petua apa yg dia cakap tu plus bertuah dikurniakan usia yg panjang ..tahniah kpd dua orng tua tu :D

    BalasPadam
  4. kakak pun mohon2 macam tu gak Amin

    BalasPadam
  5. arul plak nak buat lame mane?hihi

    BalasPadam
  6. munira:harap2 mcm tu jugak la.. kih kih kih..

    yatie:amin..

    BalasPadam
  7. orang chelsea tu..haha..aku nak trybuat gak blh ke macam tu..?haha

    BalasPadam
  8. Salam;
    Kalau boleh memang kita nak cam tu..tapi nak buat mcm mana perempuan ramai sangat,kesian diaorang.. hahaaaa!!

    BalasPadam
  9. perghhh lama siot..artis2 kena contohi mereka neh..ni tak kawen 2 tahun..heboh nak bercerai..huhu..

    BalasPadam
  10. memang mantap ni.. bukan senang nak bertahan lama camtu.. bahagia bahagia

    BalasPadam
  11. harap2 dapat bahagia mcm ni..sehidup semati..Amin

    BalasPadam
  12. zaman sekrang ni,,banyak perkahwinan paling cepat je..susah nak jumpa yang lama camni..

    BalasPadam
  13. ada rahsia yg tersembunyi..nk cm tu jg!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...