ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, 16 September 2011

Replika guna pencungkil gigi

 Seorang artis, Scott Weaver membina replika Teluk San Francisco setinggi 2.7 meter dengan menggunakan sejumlah 103,987 pencungkil gigi.Hasil kerjanya yang dinamakan Rolling Through the Bay itu turut berfungsi sebagai laluan guli.



Guli yang dijatuhkan di atas laluan itu akan bergerak melalui beberapa tempat popular di lokasi berkenaan.Dia mengambil masa selama tiga ribu jam untuk menyiapkan model Teluk San Franciso yang kini dianggap sebagai antara hasil seni yang menakjubkan.

Antara tempat popular di Rolling Through the Bay ni...







Jom tengok video guli tu berjalan.. kalau tak boleh tgok kat bawah ni klik sini


*Cuak aku.. memang mencuakkan..entah berapa la harganya kalau dia jual ni..kih kih kih..

19 Pengkritik Yang Cuak:

  1. ni mesti sabar gler.. shera pernah buat guna pencungkil gigi ni buat jambatan dh makan masa.. tu pun dh x sbr.. die lekat kan pkai benda apa lar ni kan.. shera pkai hot glue gun.. mlecur2 tgn.. memang tak buat lagi..

    kira org yg wat benda ni memang awesome.. ^_^

    BalasPadam
  2. seni betul pembuatannya...halus!

    BalasPadam
  3. wow..smart gila leh wat mcmni kan...kan...?? perghhh~

    BalasPadam
  4. kalau sabar memang leh buat...imaginasi pun kena tahap gaban..bertukar...!!

    BalasPadam
  5. pencungkil yg dah digunakan ke or yg belum guna huhuhuhu....

    aku akan jd gile buat org lidi guna pencungkil lidi

    BalasPadam
  6. perghhh...agak-agak..kalau aku gi jentik lidi tuh runtuh tak..??? >:)

    BalasPadam
  7. perghh !! smart gila !! dia lekat semua lidi tu pakai ape ya?..

    BalasPadam
  8. semart and ni baru halus kerjanya, perghhh

    BalasPadam
  9. woah. hebat gile. hehehehehe. kalau aku mesti asek jatuh je. hehehehe

    anyway, bw here. hehehehe. salam sahabat ;)

    New Entry : 5 Website Dan Blog Yang Cool Habes

    BalasPadam
  10. 3 ribu jam nk siapkan?? perrrggghhh....

    BalasPadam
  11. hanya yang sabar & kreatif mampu buat ni....hebakkkk!!!

    BalasPadam
  12. serius..memang smart gila benda ni...mesti kena banyak sabar masa nak buat benda ni kan...huhu~

    BalasPadam
  13. kreatif!! smart!! hebaaaaakk la kreativiti dorang ni..

    BalasPadam
  14. mcm mana la dia buat..
    kretif gler...
    siap guli boleh jalan lagi..
    hbat!!

    BalasPadam
  15. fuh, ambik masa ni.
    grr klu buat sorang bley jadi gila rasanya

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...