ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 18 Julai 2011

Potret dari kiub rubik

Memang mencuakkan apabila mengunakan kiub rubik untuk menghasilakan potret selebriti terkenal.Seni mencuakkan itu dihasilkan oleh Josh Chalom, 52 tahun,Chalom bersama 30 orang ahli kumpulannya bersama2 menyusun dan memusing setiap satu kiub Rubik dengan terperinci bagi menghasilkan seni unik itu.Potret terbesar pernah dihasilkan adalah lukisan Hand of God karya pelukis terkenal, Michelangelo dengan menggunakan 12,090 kiub Rubik. jom tengok hasilnya



kiub rubik






Josh Chalom
[sumber]

*Cuak aku..aku nak susun kiub tu je tak dapat2..sampai ari ni tk boleh lagi ni.., ni kan nak buat potret..mintk maap la..   korang Cuak...percayalah ..memang mencuakkan..kih kih kih kih

26 Pengkritik Yang Cuak:

  1. aku tak rasa apa2 pun..biasa je,kahkahkah.

    perghh, yg MJ tu betul2 nampak muka MJ..hermm..

    BalasPadam
  2. wah.. rajin gler nk susun benda2 ni semua.. kesabaran kena tinggi.. lau tak tinggi.. mahu shera lempar je semua benda2 ni.. hahah..

    BalasPadam
  3. memang cuak!haha..aku nak main benda tu pon xlepas..inikan pulak nak jadi gambar artis..hehe..:p

    BalasPadam
  4. haaaaa mana boleh hebat sangatttt. huhuhu jeles

    BalasPadam
  5. yang muka anjing tuh besaq gila kottt

    BalasPadam
  6. nak try yg kecik je..takmau bsr2..betahun2 kot siap..haha :)

    BalasPadam
  7. main dengan pixel la nie kan?

    BalasPadam
  8. kakak tak pe, kakak boleh buat, sbb kakak selalu beli puzzle, yg dipecah beribu2, dan susun, kakak suka

    BalasPadam
  9. aku pun cuak bro..mcmana depa boleh buat tu...kita nak set satu kiub pun berjam...hebat betul depa ni!...

    BalasPadam
  10. makcik pun leh je wat benda ni tp xnak menunjuk je..hehehehe..
    *berlagak

    BalasPadam
  11. aku pun failed bro huhu..kalau aku dah lempar dah kiub kat dinding kalau tak dapat nak smakan warna hahahah..

    pasal wat gambar tuh maybe kena ada kesabaran dan ketelitian tahap tertinggi tuh..kalau kita biasa2 neh..tengok ajela heheh

    BalasPadam
  12. kreatif gile.. kalo kt malaysia, setakat gune straw je.. ngee.. no offence..

    BalasPadam
  13. huhu....lau mama lah yg wat....lama ler kene tahan kentot.....takot ilang fokus kn......naseb bek mama x wat bnda2 cm ni.....hihihi

    BalasPadam
  14. aku tak pueh hati apsal muka aku tadeeeeee!!!!

    BalasPadam
  15. huahua..nk bg betul sndiri pon xlepas ag ni..

    BalasPadam
  16. Alahai.. rajin nye nak belek susun satu2.. mmg tak lah !! kl puzzle suka !! tapi xbpe suka gmbar potrait.. suka gmbar pemandangan.. =)

    BalasPadam
  17. nak susun kiub rubik ni sama kaler pon ambil masa...ni lagi la nak buat potret mcm ni...haha~

    BalasPadam
  18. wah..rajin giler dia buat..kalau aku smpai anak sorang lum tentu habis..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  19. huishhh . pakai rubik aje ? bio betik ?? tu lah kelebihan dia kan .. takde yang mustahil ..

    BalasPadam
  20. baik die bagi aku cubik semua tu... hehe... tgh kumpul cubik cube...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...