ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 30 Julai 2011

Motosikal panjang

Baru semalam buat cite pasal moto yang mencuakkan..hari ni nak tambah satu lagi..kali ni pencipta moto yang mencuakkan ni seorang tukang paip bernama Colin Furze,Beliau ni telah mencipta motosikal paling panjang  dan cuak di dunia dengan mempunyai 25 tempat duduk dan mampu bergerak pada kelajuan 56.3 kilometer sejam. Furze menghabiskan masa selama sebulan untuk mencipta motosikal itu.


 

Dia menggunakan rangka sebuah motosikal berkuasa 125cc dan memanjangkannya melalui penggunaan kerangka aluminium.Furze menunggang motosikal sepanjang 100 meter itu sejauh lebih satu kilometer di landasan Saltby di sini.Menurut Guinness World of Records, motosikal terpanjang yang pernah direkodkan ialah 14 meter.Dia akan menghantar rakaman video mengenai motosikal itu selain tandatangan beberapa saksi kepada Guinness World of Records untuk mendapat pengiktirafan sebagai motosikal paling panjang di dunia.[sumber]
sesuai utk negara2 macam india ni..
*Cuak aku.. bleh buat pengangkutan awam kat india ni..kih kih kih

wow nenek ni..cuak aku..

20 Pengkritik Yang Cuak:

  1. motor ke limo ni bro?..cuak aku..hehe

    BalasPadam
  2. tak leh merempit arr moto cenggini kihkihkih

    BalasPadam
  3. boleh ke moto ni tmpung berat ramai org..errr..cam bahaya je

    BalasPadam
  4. bhahaha...
    cuak kot nak naek..boleh terbalik!
    nak uturn pom takboleh .kekkeee

    BalasPadam
  5. hahah yg mne family tak cukup duit nk beli kereta boleh pakai motor ni.. lagi2 anak yg ramai.. ^_^

    BalasPadam
  6. wahh.. berapa berat max ?? kl terlebih berat kang yg tengah tu cecah jalan pulak kan.. >.<

    aitt.. da berubah wajah !! >.<
    nak jugak wat komen petak2 macam ni.. mcm mna nk buat ?? ajr la.. =)

    BalasPadam
  7. pergh!! panjang giler XD

    p/s : template baru, nice :)

    BalasPadam
  8. hish cuak aku ni...sgt la unik. yg first gambar tu tak sakit punggung ke nak duduk?? ekeke :P

    BalasPadam
  9. huiyoooooooooooo .. panjang giloss , anak ramai takpe ni bawak keluar .. tempate baru CUN laaaaa :)

    BalasPadam
  10. hahaha..bestnya... pasni leh la amik motor ni jadi public transport lak.. :D

    BalasPadam
  11. cik10:ada yg tolong buatkan ni..kih kih kih..

    tia:ok ke..tq...

    ticer:wat jd bas tu..kih kih

    BalasPadam
  12. macam2 kan, ada je idea yang mencuakkan hihi

    BalasPadam
  13. smart la..dah macam kete leh naek rmai2..

    BalasPadam
  14. mak aihhh. boleh buat bisnes neh

    BalasPadam
  15. hakhak...macam2 la dorang ni...

    BalasPadam
  16. haa..motor ni mesti kat jalan lurus je boleh..nak buat u turn mesti susah..(^^,)

    BalasPadam
  17. kalau kat selekoh macam mana ni..haha.jln lurus je boleh.

    BalasPadam
  18. wakaka..kalau motor camni..kena hujan pon ramai2..best2x..=)

    BalasPadam
  19. ya rabbii..pjg gila moto ni..agak2 klau nak bt wacikang boleh ke?

    BalasPadam
  20. mak aihh...panjang gile.. haha..
    ta berat ke bwk rmai2 org tuh?
    xD

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...