ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, 10 Julai 2011

Gelas mahal

Seorang wanita terkejut apabila mendapati tiga gelas yang dibelinya pada satu jualan but kereta dengan harga 40 pence (RM1.92) satu gelas di Portsmouth berjaya dilelong pada harga £18,880 (RM90,779), lapor sebuah akhbar semalam.Selepas dia membeli gelas itu, wanita tersebut membawanya ke sebuah firma lelongan di Chichester, Sussex Barat untuk mendapatkan pandangan pakar mengenai nilainya.

Wanita itu meminta maaf kepada beberapa kakitangan firma itu jika tindakannya membawa gelas murah tersebut akan merugikan masa mereka.Namun, kakitangan itu mendapati, gelas itu bernilai tinggi kerana ia dihasilkan oleh pembuat gelas terkenal pada abad ke-18, William Beilby.Ia dilelong oleh firma Stride and Son pada harga pada harga £18,880 termasuk yuran yang dibeli oleh seorang pembeli.[kosmo]




*Kalau dah rezeki tak kemana..memang cuak aku..kadang2 terpikir jugak kalau aku jual pingan mangkuk aku kat pajak gantung bleh ke dapt harga macam ni..mana tau pingan aku tu william beilby tu yang buat..mau satu rak pingan tu aku jual..kih kih kih.. korang pun nak join jual jom la..

15 Pengkritik Yang Cuak:

  1. ish kalo aku yg jumpa gelas ni aku dah kaya dah skang ni kihkihkih

    BalasPadam
  2. ade terbaca ni kat kosmo... berganda2 duit die dapat balik lepas jual tu...

    BalasPadam
  3. hahah..kalau ada pinggan mangkuk yang bertaraf antarabangsa..dah lama dah aku jual tuh..hhehe

    BalasPadam
  4. ah? nantilah kakak nak cek kat rumah ada tak yg lama2 kihhhh...

    BalasPadam
  5. cawan macam ni uat hiasan jer laaa...kalau guna utk minum ada yang ikat tali nanti

    BalasPadam
  6. hehehe, tol cakap ko arul, kalau ada rezeki, tak ke mana..

    Oh, bab pinggan mangkuk ko tu, lupakan saja,hahahaha.usah terpikir lngsg ttgnya,hahahaha

    BalasPadam
  7. nak check cawan kat dapur jap.. :P

    BalasPadam
  8. sebab tu kena siasat dulu an.. jum tlg saya jom klik cni & komen erh ;)

    BalasPadam
  9. untung tu.bertuah la orang tu kan...

    BalasPadam
  10. wooo..kaya !
    untungla dia..hihi

    BalasPadam
  11. kayalah org tu yer... so, check pinggan mangkuk anda mana tau kot2 bernilai.

    BalasPadam
  12. nak tunggu gelas yang aku dapat free dari mcD jadi antik dan bernilai beribu-ribu ringgit berpuluh tahun dari sekarang....

    BalasPadam
  13. byk koleksi pinggan mangkok lame2 ni..

    baek tgk2, mane tau boleh jual..

    tapi kat nesi buru je la...

    hahha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...