ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 12 Januari 2012

Askar AS kencing mayat orang Islam (video)

Tentera Amerika Syarikat (AS) sekali lagi melakukan perbuatan biadap dan menghina orang Islam di Afghanistan apabila video menunjukkan askar negara itu kencing di atas mayat penduduk negara itu mula tersebar di Internet.

Tindakan tidak bertamadun tentera laut AS itu terdedah selepas rakaman dimuat naik di laman web YouTube menunjukkan empat askar AS berpakaian celoreng kencing di atas mayat tiga lelaki yang didakwa anggota Taliban.

Semasa melakukan perbuatan memalukan itu, seorang daripada tentera dalam video itu dapat didengar mengeluarkan kata-kata "semoga bergembira, kawan" kepada mayat tersebut sementara seorang lagi askar membuat jenaka memualkan mengenai tindakan mereka.

Pendedahan itu memaksa jurucakap tentera laut AS, kelmarin, mengumumkan siasatan akan dijalankan mengenai kesahihan video itu.Perbuatan askar AS itu dikecam kumpulan hak asasi Islam di AS.

"Askar yang bersalah mesti dihukum dengan hukuman paling berat angkatan tentera dan mengikut undang-undang," menurut Majlis Perhubungan Amerika-Islam.

Sebelum ini, askar AS pernah melakukan perbuatan serupa apabila gambar diterbitkan majalah Rolling Stone,Mac tahun lalu, menunjukkan anggota tentera mengambil gambar dengan seorang budak lelaki Afghanistan yang dibunuh mereka.[sumber] [video]


*Cuak aku..Askar AS memang tak bertamadun..dasar bangsa bangsat..kih kih kih

7 Pengkritik Yang Cuak:

  1. nampak bodoh je..
    orang dah jadi mayat pun nak dianiaya..
    ni la contoh pengecut sebenar.

    BalasPadam
  2. berani lar dekat orang yang dah mati .. try buat kat yang hidup ni .. haa .. kan x brani .. huhh ,, melampau .!

    BalasPadam
  3. biadap dan kurang ajar!!!...

    BalasPadam
  4. biadap dan kurang ajar..kencing kat dia baru tau..hahaaha

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  5. kurang ajar! x bertamadun betul kan dorg ni..haish!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...