ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 7 Februari 2012

Majalah terkecil bernilai RM2.48 juta

Manuskrip majalah Young Men's edisi kedua yang mengandungi 4,000 patah perkataan dan 19 muka surat yang ditulis oleh seorang penulis novel terkenal England, Charlotte Bronte semasa dia berumur 14 tahun pada 1830 dipamerkan di Muzium Musee des Letters et Manuscrits di sini.

Muzium itu membeli manuskrip itu pada harga AS$826,287 (RM2.48 juta) dalam satu lelongan yang diadakan pada Disember tahun lalu, lapor agensi berita Reuters. 

Manuskrip itu mengandungi watak-watak dalam dunia imaginasi yang dicipta oleh Bronte dan saudaranya.[sumber]
 
*Cuak aku..

9 Pengkritik Yang Cuak:

  1. wah..keciknye mag nie..
    owh, Charlotte Bronte eh yg tulis?
    buku2 die sumer mmg best.. ^_^

    BalasPadam
  2. salam;
    kalau manusia sudah terkenal bergitulah nasibnya..semua barang peninggalannya pun jadi rebutan.

    BalasPadam
  3. adoiii...kayanya manusia ni...

    BalasPadam
  4. kciknya..hoho..blh baca ke tu ^_^

    BalasPadam
  5. buat apa kecik gini..bukan boleh baca pun..kan??

    BalasPadam
  6. nak baca kena guna kanta besar ni..

    tak pun..

    #guna kanta lekap gajah tu ka..hahaha

    BalasPadam
  7. 2.4 juta boleh beli mcm2 woo.. buku ni pinjam sat pi potostat pastu pulangkan balik.. free ja.. takyah buang duit byk2.. huhu

    BalasPadam
  8. hye sy sggah sini. follow me back okayy :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...