ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 16 Jun 2011

Naik 20sen turun 10sen

Malam tadi secara rasminya minyak ron97 turun seposen...kang tak buat entri nanti nampak sangat lak aku time minyak naik bising satu blog ..tapi time turun tak bising pulak..bukan tak nak bising cuma bila minyak dah turun pun harga barang tetap tak kan turun balik.lagipun nak bising apanya pasal harga minyak ni turun
naiknya berposen posen sampai jd beringit2..turunya seposen.nk ke hebohkan..serupa tk payah je...brsykur tetap brsyukur tp mcm motto film baru ni  37 nisbah 1.apa barang... kih kih kih kih


Harga petrol RON 97 turun 10 sen, daripada RM2.90 seliter kepada RM2.80 seliter berkuat kuasa tengah malam tadi. Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman, berkata penurunan itu seiring harga semasa pasaran minyak mentah dunia.
 Bagaimanapun, harga petrol RON 95 dan diesel masing-masing kekal RM1.90 dan RM1.80 seliter. Kali terakhir harga petrol RON 97 disemak adalah pada bulan lalu, yang menyaksikan ia meningkat 20 sen kepada RM2.90 seliter. [berita hairan]

*Cuak aku..naik 20sen..turun seposen tu pun sebab nak dekat pilihanraya ni..pas ni klau  menang pru13 naik berposen2..tunggu la 5thn lg nak turun seposen..aik mcm muka seposen je...kih kih kih

12 Pengkritik Yang Cuak:

  1. ayoyai.. turun sikit.. naek bnyk.. ape laa

    BalasPadam
  2. hahahah..luahan yang benar2 mencerminkam kesusahan rakyat..rakyat sakit otak nak cover belanja sana sini..gaji x naik,barang naik,minyak turun sikit itupun dekat2 PR..lepas PR,mencanak2 naiknya hehe

    BalasPadam
  3. ...2 la cara pemimpin pilihan ati rakyat memerintah....sayang PM! :p

    BalasPadam
  4. hehehe... xpat nak kata apa.. makcik guna moto je ni..
    isi mnyk 3inggt je seminggu.. :P

    BalasPadam
  5. hahah.so nak nampak fair masa minyak turun pon bising 1 blog juga la eyh?like2!hi3

    BalasPadam
  6. harrazdani - naik 20 sen turun 10 sen...kesimpulannya naik 10 sen...huhu

    BalasPadam
  7. 1 ???
    Mesia !!!

    1 ???
    Mesia !!!

    1 ???
    Hahahaha :P

    BalasPadam
  8. turun cikit je.. tp naek yg bnyak..ish3

    BalasPadam
  9. adei..10 sen pun jadila..:D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...