ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Khamis, 10 Mei 2012

Lukis Ferrari untuk hilangkan kecewa

Peminat kereta, Chris Smart tidak mampu membeli sebuah Ferrari idamannya yang berharga 15 juta (RM75 juta).Untuk mengubati kekecewaannya, dia melukis gambar kereta berkenaan di pintu garajnya.

Smart, 32, menghabiskan masa dua minggu melakar dan mengecat gambar Ferrari 250 GTO yang dikeluarkan pada 1962 dengan cat kalis cuaca. 

Kereta itu kini sukar diperoleh. Jiran dan orang ramai yang melintasi depan garajnya boleh dimaafkan sekiranya beranggapan pekerja perkhidmatan sokongan pelanggan itu menjual BMW 1 Seriesnya untuk mendapatkan kereta sport klasik itu.

Beberapa pemandu dikatakan brek mengejut untuk melihat ‘kereta’ itu ketika melintasi garaj Smart di Bishopstoke, berhampiran Eastleigh, Hants.

Chris yang sudah berumah tangga dan pernah belajar melukis di sebuah kolej berkata: ‘Sebelum ini saya benci melihat pintu garaj itu kerana ia membosankan.

“Saya melihat pintu depan garaj yang menarik di Internet dan mahukan sesuatu yang unik,” katanya.[sumber]
 
*Cuak aku..tak dapat beli lukis pun jadi la..sejibik pulak tu..kih kih kih

16 Pengkritik Yang Cuak:

  1. kreatif sungguh...
    cantik lagi..real kot.. :)

    BalasPadam
  2. ohoho..lukih gambaq pon jadi la noh!

    BalasPadam
  3. acu jual lukisan tu sbnyk 15 juta sure dia dpt beli kete tu nnt

    BalasPadam
  4. mak ai ..lawo ni ...kalo jual memang laku

    BalasPadam
  5. boleh tak kalo blog sya masuk dalam bloglist abang ? huhu ..harap diapprove

    BalasPadam
  6. pergh..kalau aku ade bakat melukis ntah pape yang aku lukis..

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  7. kecewa juga wa ni bro. tringin nak beli bmw.belum dpt lg.

    BalasPadam
  8. nak lukis gak lah.. tp garaj x der.. heheh

    BalasPadam
  9. dapat gambar pun jadi la ye

    BalasPadam
  10. aku pun lalu depan rumah dida dengan perasaan kagum. sekali lukisan daa. haha

    BalasPadam
  11. wahhh...kreatif..siyes nampak cam real

    BalasPadam
  12. ni kemaruk sangat-sangat ni..nasib baik pandai lukis..heheheh

    BalasPadam
  13. 75 juta? bnyk juta tuh...

    BalasPadam
  14. lahhaii.. gilek arhh kn.. real btol org ni lukes.. wohhohoo.. ! smart sungguh.. ! ;)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...