ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, 25 Julai 2012

'The Joker' seperti zombie

Lelaki menggelar dirinya The Joker selepas membunuh 12 orang di sebuah pawagam di Aurora, Denver, mungkin ada penyakit mental selepas muncul di sesi mahkamah dengan penampilan tidak bermaya, tiada emosi selain mendapat tumpuan kerana rambutnya yang berwarna merah.
Pakar jenayah Universiti Virginia, Dr Joan Neff, berkata tingkah laku James Holmes di mahkamah konsisten dengan seseorang yang menderita penyakit mental seperti skizofrenia. 

 Kita tahu masalah mental cenderung bermula awal 20-an. Jika begitu, dia mungkin ada masalah itu. Sebab itu, Holmes seperti tidak tahu apa yang berlaku di sekitarnya, kata Neff.

Holmes, 24, yang ditahan di luar pawagam selepas pembunuhan itu, juga terhuyung hayang ketika sesi keterangan singkat, merenung kosong dan kerap menutup mata seolah-olah menahan mengantuk. Kaki dan tangannya juga digari.

Kira-kira 40 anggota keluarga mangsa duduk di bahagian kiri mahkamah. Seorang lelaki yang duduk di baris hadapan galeri merenung Holmes sepanjang prosiding. 

Apabila Hakim Daerah Arapahoe, William Sylvester menyoal Holmes, wajah The Joker tiada ekspresi dan peguam menjawab bagi pihaknya.[sumber]

*Cuak aku..ni zombi kapung dusun..kih kih kih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...