ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 21 Julai 2012

Gaji CEO Syabas RM5.1 juta setahun

Kerajaan Negeri akan mengemukan cadangan pemecatan Pengerusi Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) kepada Lembaga Pengarah syarikat itu.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, cadangan dibuat selepas mereka tidak hadir memberi penjelasan kepada Jawatankuasa Pemantauan Syabas.

"Dengan pemecatan ini, penjimatan kos operasi dari gaji Pengerusi Eksekutif Syabas sahaja adalah berjumlah sekurangkurangnya RM5.1 juta setahun.
 
"Kerajaan Selangor bersedia membelanjakan peruntukan bagi membina loji rawatan air baru untuk meningkat kapasiti pengeluaran air terawat dan dengan serta merta akan memanggil tender untuk Projek Mitigasi 2 yang berjumlah RM225 juta," katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Jawatankuasa Pemantauan Syabas dipengerusikan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohamad Khusrin Munawi ditubuhkan lanjutan daripada kenyataan dan cadangan Syabas untuk membuat catuan air.

Abdul Khalid berkata, cadangan tersebut adalah susulan hasil penelitian dan penyiasatan tiga hari yang dibuat oleh jawatankuasa itu .[sumber]

*Cuak aku..wow sebulan berapa gaji dia..tapi menyusahkan rakyat selangor..Syabas MB selangor..

2 Pengkritik Yang Cuak:

  1. hehehehe.....!
    oooo marahkan dia gaji 5.1 juta ke...hehehehe.
    Melayu bercakap bagi pehak Cina dan India....!Rozali tu byk syarikat nya ngok....bukan syabas je...!Ambik PUAS dulu dgn utang 1.2 bilion...sa[a nak tanggong tu.....akai lah sikit wehh

    BalasPadam
  2. Aku tak kira pun berapa juta anak syarikat si Jali tu. tapi yang pasti, kalau melayu je naik, pasti malaun, macai, balaci, kaki ampu maki tokoh tokoh ni sedangkan bangsa mereka sendiri. macam ketam cina dengan ketam melayu la....

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...