ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 11 Ogos 2012

Chong Wei mohon maaf klip video hina Lin Dan

Datuk Lee Chong Wei memohon maaf berhubung klip video penyanyi rap Wee Meng Chee atau Namewee yang menghina bintang badminton China, Lin Dan.

"Saya memohon maaf atas video tersebut, saya juga tidak tahu apa-apa tentang lagu itu, di sini saya ingin memohon maaf kepada semua, diharap peminat (badminton) China boleh memaafkannya," kata Chong Wei dalam laman web peribadinya di "microblogging" weibo, laman web di China yang bersamaan dengan Twitter. 

Baru-baru ini, Namewee memuat naik klip video ciptaannya di laman web yang mengandungi maki-makian dalam bahasa Hokkien terhadap Lin Dan selepas Chong Wei kalah 21-15, 10-21, 19-21 kepada Lin Dan dalam perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki Olimpik London, di Arena Wembley.

Klip itu kemudiannya, tersebar ke seluruh forum utama dan telah menimbulkan kemarahan di kalangan peminat badminton di China.

Media dalam talian China, Souhu melaporkan bahawa Namewee mempertahankan dirinya dengan berkata, dia hanya meluahkan perasaannya seperti seorang peminat biasa.

"Biasanya, peminat akan hanya marah di rumah, tetapi saya buat dalam bentuk video untuk menunjukkannya," dakwa beliau.[sumber]

*Cuak aku..dulu hina lagu negaraku,menteri yang tolong mintak maaf..sekarang hina Lin Dan ,Chong Wei yang mintak maaf..sampai bila??

2 Pengkritik Yang Cuak:

  1. dia tak perlu mnta maaf plak

    BalasPadam
  2. sayang sungguh depa kat namewee nih..hahahah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...