ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, 25 April 2011

Rakyat negara kaya cenderung bunuh diri?NEW YORK - Penemuan ini mungkin mengejutkan tetapi negara yang diisytiharkan paling gembira di dunia disahkan mempunyai kadar bunuh diri tertinggi.
Menurut kajian terbaru, lebih mewah sesebuah kawasan kediaman itu, lebih gembira penduduk di kawasan tersebut tetapi mereka juga lebih cenderung untuk membunuh diri.

Ini kerana seseorang individu bermasalah yang tinggal di kawasan di mana penduduk lain lebih gembira akan merasa lebih tertekan berhubung masalah yang dihadapinya.

Tetapi individu yang tinggal di kawasan kurang gembira tidak akan merasa terlalu tertekan dengan masalah sendiri dan lebih mudah untuk berhadapan dengan masalah tersebut.

Penyelidikan terdahulu membuktikan negara di mana penduduknya paling gembira seperti Denmark, Kanada, Amerika Syarikat dan Switzerland mempunyai kadar bunuh diri lebih tinggi berbanding negara lain.

*cuak aku..malaysia tak gembira lagi..leka barang naik je mana nak gembira..hahaha..sy tak cakap pasal bangunan SPRM ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...