ituini. Dikuasakan oleh Blogger.

Rabu, 29 Februari 2012

Surat-surat Dr Mahathir kepada PM Israel

                                                                     SURAT DR MAHATHIR KEPADA YITZHAK RABIN 21 Disember 1993    Tuan Yan...

Mengundi itu wajib: Mufti Pahang

Tanggungjawab untuk mengundi pada pilihan raya umum adalah sesuatu yang wajib, kata Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman. Beliau berkata...

Rumah milik Nabil kena pecah

Kediaman pelawak dan pelakon terkenal, Ahmad Nabil Ahmad atau lebih dikenali sebagai Nabil dipecah masuk perompak dalam satu kejadian di K...

Orang kaya lebih suka langgar peraturan

Dalam satu kajian yang dibuat di Amerika Syarikat, masyarakat kelas atasan lebih cenderung melanggar peraturan jalan raya ketika memandu, ...

Cipta pesawat di atas bumbung rumah

Seorang petani berusia 58 tahun, Li Jingchun mencipta pesawat buatan sendiri di atas bumbung rumahnya di sini. Dia menyembur cat pada badan...

Wordless Wednesday #23 Beautiful Beds

  [ sumber ] *Cuak aku..sapa2 nak tukar katil boleh la tengok2 mana yang menarik..kih kih kih

Selasa, 28 Februari 2012

Konsert Erykah Badu dibatalkan

Datuk Seri Rais Yatim mengumumkan Konsert Erykah Badu dibatalkan kerana melanggar Garis Panduan PUSPAL iaitu menyentuh sensitiviti agama da...

Nombor pendaftaran kenderaan WWW dibuka 30 April

Orang ramai yang berminat untuk mendapatkan nombor pendaftaran kenderaan "WWW" yang bermaksud "World Wide Web" boleh ...

Pertandingan ratu cantik berkerusi roda

Siapa sangka, walaupun berkerusi roda, seorang wanita masih boleh dinobatkan sebagai Ratu Cantik. Pertandingan luar biasa, Miss Colours di, ...

Wanita nafi berkhalwat dengan Badrol

Wanita yang didakwa terbabit dalam kes khalwat dengan Pengarah Penerangan kerajaan negeri Selangor, Dr Badrulamin Bahron memfailkan tuntut...

Melukis di skrin telefon bimbit

Telefon bimbit Galaxi Note yang membolehkan para pengguna melukis pada skrin dipromosikan syarikat Samsung pada Kongres Telefon Bimbit Du...

Budak ditikam bertubi-tubi

“Rupa-rupanya ciuman pagi tadi (semalam) adalah yang terakhir. Patutlah hati saya berat untuk turun ke sawah,” kata bapa kepada budak per...

Isnin, 27 Februari 2012

Nenek 'meninggal' hidup semula

Secara teknikalnya, Lorna Baillie telah diisytiharkan 'meninggal dunia' akibat serangan jantung dan hanya bergantung kepada siste...

Sumbat 2 ekor lembu dalam wira

Nasib nyata tidak menyebelahi dua lelaki apabila tindakan mereka mencuri dua lembu dengan menyumbatnya dalam Proton Wira Aeroback tidak b...

Tuala wanita dalam minyak masak

"Apabila diamati, saya percaya ia tuala wanita," kata pekedai, Mohd Ifzal Dzulkiffli, 31, yang terkejut apabila menemui tuala wa...

Bayi lahir dengan jantung di luar

Doktor-doktor pakar di Hospital Dr Soetomo Surabaya sedang menangani kes seorang bayi yang dilahirkan dengan jantungnya berada di luar bada...

Supermodel terkaya di dunia

Model terkenal, Kathy Ireland dinobatkan sebagai supermodel terkaya di dunia menewaskan model-model terkenal lain seperti Gisele B√ľndchen ...

Gambar rumah dari kaca

Kalau dah rumah transparent kereta pun kena la transparent ..baru ngam..hehe *Cuak aku..kalau ada rumah macam ni kat malaysia..ada pul...

Ahad, 26 Februari 2012

Pengecas guna haba tubuh

Penyelidik dari Pusat Teknologi Nano dan Molekul di Universiti Wake Forest telah membangunkan ciptaan sejenis fabrik yang boleh menyerap h...

Video dan gambar Himpunan Hijau 2.0

  Apa itu LYNAS *Cuak aku..bersama2 kita membantah LYNAS..Stop LYNAS Save Malaysia

Orang Asli menang kereta Mercedes

Rezeki terpijak. Itu ungkapan yang sesuai diberikan kepada Sapiah Aping, 45, Orang Asli suku kaum Semaling dari Bera, Pahang, apabila meme...

Lelong kartun dapat RM120 juta

Lukisan artis Roy Lichtenstein bertajuk Sleeping Girl yang diinspirasikan daripada buku komik dijangka dapat dilelong pada harga AS$40 ju...

Ustaz Badrul Amin ditangkap khalwat?

Berita gempar kononnya Ustaz Badrul Amin ditangkap khalwat bersama-sama isteri orang di hotel tempat beliau menginap. Milosuam sendiri pa...

Sabtu, 25 Februari 2012

Lingkaran misteri di gunung salji

Seorang artis, Simon Beck sanggup menghabiskan masa selama beberapa jam untuk menghasilkan lingkaran misteri tanpa dibantu orang lain di se...

Ana Raffali sah bergelar isteri

Hanya dengan sekali lafaz, penyanyi popular  Ana Nur Hidayah Mohd Raffali atau Ana Raffali sah bergelar sebagai isteri Ahmad Aznaim Abdull...

Keistimewaan ‘anak serigala’

Sebelum ini, kanak-kanak perempuan berumur 12 tahun ini digelar sebagai ‘anak serigala’ kerana rupanya yang berbeza dari orang lain. Tetapi...

Perkhidmatan secara berbogel

Pembantu rumah yang berbogel ketika bekerja dan tukang paip yang bukan setakat buang kekotoran yang melekat di paip, tetapi “membuang” baj...

Jumaat, 24 Februari 2012

Buku paling tua di dunia

Satu manuskrip tamadun Maya pada abad ke-13 yang dianggap sebagai salah sebuah buku paling tua di dunia dipamerkan di muzium perpustakaan ...

Cinta sejati biarpun pakwe jahat

“Biarpun dia jadi buruan polis dan seorang pe­nge­dar dadah, saya tetap menyintainya malah sanggup jadi isteri jika dia sudi terima saya.” ...

Udang karang gergasi

Seekor udang karang gergasi telah ditangkap di luar perairan pantai Maine dekat sini tetapi ia tidak akan dimasak untuk dijadikan makanan. ...

Main bola keranjang dalam koma

Seorang pelajar sekolah tinggi yang terlalu minat kepada sukan bola keranjang menunjukkan aksi luar biasa ketika koma akibat jangkitan ku...

Khamis, 23 Februari 2012

Gambar perkahwinan Lisa dan Yusri

Aznil Hj Nawawi Akan Dilantik Jadi Senator

Dr Abu Hassan yang juga juri tetap program Pilih Kasih, semalam mencadang beberapa nama warga seni yang pada perkiraannya mampu mengambi...

Planet baru diliputi air ditemui

Beberapa penyelidik dari Pusat Harvard-Smithsonian bagi Astrofizik di Amerika Syarikat (AS) mendakwa mereka menemui sebuah planet baru yang...

Seluar jeans komputer riba

Sekiranya anda tidak mampu meluangkan masa lebih daripada beberapa detik menjauhi komputer anda, maka ciptaan baru mungkin untuk anda.  Se...

Jepun bakal bina lif ke angkasa

Sebuah firma pembinaan Jepun mendakwa semalam ia mampu melaksanakan rancangan luar biasa untuk meletakkan pelancong di angkasa lepas dalam ...

Rabu, 22 Februari 2012

Imam baling kasut ke arah hakim

Seorang imam yang diusir dari kuarters kediamannya atas dakwaan masalah disiplin bertindak membaling kasutnya ke arah panel tiga hakim Mah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...